Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Οι καταληψίες αντιεξουσιαστές σπάνε, λεηλατούν και κλέβουν γύρω από και μέσα στο κτίριο της Νομικής




Εικόνες καταστροφής παρουσιάζει το κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών, που έχει καταληφθεί από την Παρασκευή από αντιεξουσιαστές. Από τη μανία τους, όμως, δεν γλίτωσε ούτε το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται δίπλα στη σχολή.

Οι ιερόσυλοι έκλεψαν το παγκάρι αλλά και ότι υπήρχε πάνω στην Αγία Τράπεζα, ενώ προκάλεσαν και εκτεταμένες καταστροφές στον ναό. Οι καταστροφές σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής και ήδη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών άσκηση ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα.

Το κακούργημα αφορά το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής πραγμάτων αφιερωμένων στη θρησκευτική λατρεία από τόπο προορισμένο γι' αυτή, ενώ τα πλημμελήματα έχουν να κάνουν με φθορές κατά συρροή, εμπρησμό κατ' εξακολούθηση (για τον εμπρησμό αυτοκινήτων), διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής υπηρεσίας και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διαχώρισε τις δικογραφίες για το κακούργημα και τα πλημμελήματα, ενώ καλεί την ΕΛΑΣ να ενεργήσει άμεσα για την αποτροπή περαιτέρω επεισοδίων όπως ορίζει ο νόμος.

Πάντως, ενδεικτικό των καταστοφών που έχουν προκληθεί είναι και το γεγονός ότι οι γύρω δρόμοι της νομικής έχουν γεμίσει με χαρτιά που οι βάνδαλοι προφανώς αφαίρεσαν από τα γραφεία που βρίσκονται εντός της Σχολής.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι οι αντιεξουσιαστές βρίσκονται ακόμη ταμπουρωμένοι εντός της Νομικής και φυσικά δεν γίνονται μαθήματα...

Το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων:






Η Νομική Σχολή καλυμμένη με πανό -Ο κάδος των σκουπιδιών στο προαύλιο καπνίζει ακόμη και γύρω απο την Νομική καταστροφές εγγράφων του πανεπιστημίου και του περιβάλλοντα χώρου.








Πηγή: iefimerida.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου