Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

Επιχείρησε να κάνει τον γύρο του κόσμου με αεροπλάνο και σκοτώθηκε!Ο Ελβετός αεροπόρος Ερίκ Γκιγιού, που προσπαθούσε να κάνει τον γύρο του κόσμου σε 20 μήνες μ' ένα πολύ ελαφρύ μηχανοκίνητο αεροσκάφος, σκοτώθηκε το Σάββατο, όταν το αεροπλάνο του συνετρίβη στην επαρχία Κοτοπασί, στο κεντρικό τμήμα του Ισημερινού, ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας αυτής.

«Στο δυστύχημα αυτό σκοτώθηκε ο μοναδικός επιβάτης του αεροσκάφους, ο Ελβετός Ερίκ Γκιγιού» ανέφερε η Γενική Διεύθυνση με μήνυμά της στο Twitter, χωρίς να διευκρινίσει τα αίτια της συντριβής.Συγγενής του πιλότου ανέφερε σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο ηφαίστειο Κοτοπασί. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Λατακούνγκα, της πρωτεύουσας της επαρχίας Κοτοπασί, στο νότιο τμήμα του Ισημερινού. Προορισμός του ήταν η κοινότητα Ταμπακούντο, στα βορειοανατολικά της χώρας.


Στο blog του, όπου περιέγραφε το ταξίδι του, ο Ερίκ Γκιγιού δήλωνε ότι στόχος του ήταν να συγκεντρώσει χρήματα για να ανοίξει μια κλινική ορθοπεδικής χειρουργικής στην Μπουρκίνα Φάσο.
Μέχρι το Σάββατο, που το εγχείρημά του έληξε με τόσο τραγικό τρόπο, είχε ταξιδέψει σε 34 χώρες με το αεροσκάφος του, το οποίο αποκαλούσε «Μπεμπέ».Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, tvkosmos


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου