Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Στάση εργασίας την Πέμπτη σε Μετρό και Ηλεκτρικό


Ακινητοποιημένοι θα είναι την Πέμπτη, για τρεις ώρες, οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, μετά την απόφαση των εργαζομένων να πραγματοποιήσουν προειδοποιητική στάση εργασίας, από 11:00 έως 14:00.

Αίτημα των εργαζομένων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι η απόσυρση των καινούργιων συρμών 3ης σειράς του μετρό της Αθήνας, που παρουσιάζουν προβλήματα τα οποία πέραν της αναστάτωσης των δρομολογίων, θέτουν σε κίνδυνο αυτό που λέγεται «Ασφάλεια Σιδηροδρόμου» (προσωπικό, επιβάτες, εξοπλισμός).

Όπως επίσης, τεράστια δυσλειτουργία παρουσιάζουν και οι οθόνες ελέγχου αποβίβασης- επιβίβασης επιβατών στις καμπίνες ηλεκτροδήγησης στους συρμούς του.

Τέλος, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν: «Παρά τις όποιες οχλήσεις μας, η Διοίκηση της Εταιρείας δείχνει μία περίεργη στάση, δείχνοντάς μας ότι ή δεν καταλαβαίνει τα προβλήματα ή ότι τα θεωρεί μικρής σημασίας».

Επίσης, καλούν «τη ΣΤΑ.ΣΥ. και τους εμπλεκόμενους πολιτικούς προϊστάμενους, αφού δώσουν επαρκείς εξηγήσεις, να λάβουν κάθε μέριμνα, ώστε να αποφευχθούν "παρατράγουδα" που θα θίξουν τη σωματική ακεραιότητα προσωπικού ή επιβατών».


Πηγή



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου