Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Απούσα η κυβέρνηση και η αστυνομία αναστάτωση και ανησυχία συνεχίζει να προκαλεί στην κοινωνία και τους φοιτητές η χωρίς αντίδραση της πολιτείας Κατάληψη στη Νομική


Aντιδράσεις και ανασφάλεια σε πολίτες και φοιτητές έχει προκαλέσει η κατάληψη της Νομικής Αθηνών από κουκουλοφόρους το πρωί της Παρασκευής, οι οποίοι ζητούν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και την κατάργηση των φυλακών Γ’ τύπου.

Γνωρίζοντας η πολιτεία ότι την Δευτέρα θα πρέπει να γίνει μάθημα και ότι αυτές οι εγκληματικές ενέργειες πρέπει να τιμωρούνται δεν κάνει τίποτα, αφήνει ανεξέλεγκτους τους αντιεξουσιαστές μέσα στην νομική αδιαφορώντας για τους χιλιάδες φοιτητές και την κοινωνία.

Περίεργη η στάση της πρυτανείας η οποία δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής παρά τις αντιδράσεις των φοιτητών αφήνοντας τους αντιεξουσιαστές να παραμένουν στο χώρο της Νομικής σχολής.

Πάντως, φοιτητές της Νομικής ανέφεραν ότι εκλήθη η αστυνομία να επέμβει, όπως προβλέπεται σε περίπτωση καταγγελίας από πολίτη για έκνομες ενέργειες σε δημόσια κτίρια, αλλά αυτό δεν συνέβη γιατί κάποιος οι κάποιοι έδωσαν εντολές απομάκρυνσης τους αφήνοντας την Νομική στο έλεος των κουκουλοφόρων.

Η νεολαία την ΝΔ, τονίζει ότι «για ακόμα μια φορά βιώνουμε τη «δημοκρατία» που επικρατεί στο ελληνικό Πανεπιστήμιο». Και επισημαίνει ότι «η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα είναι στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης του ελληνικού δημόσιου Πανεπιστημίου και εγγυητής της ομαλότητας μέσα στα ιδρύματα». Κάλεσε δε «όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν το γεγονός που αμαυρώνει και υποβαθμίζει για άλλη μία φορά το Πανεπιστήμιό μας καθώς και την πολιτεία να επιληφθεί του θέματος». Κλείνοντας επανέλαβε πάλι την πρόταση για πανεπιστημιακή φύλαξη.

Το Ποτάμι με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «εκατοντάδες φοιτητές της Νομικής πετάγονται μια άλλη μια φορά έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας και χάνουν τα μαθήματά τους επειδή κάποιες ομάδες αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη της σχολής. Είναι ευθύνη των πρυτανικών Αρχών και της οργανωμένης Πολιτείας να δώσουν λύση».



Πηγή 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου