Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Και άργησες!! Μήνυση για την κατάληψη της Νομικής κατέθεσε πρίν από λίγο ο πρύτανης του ΕΚΠΑ



Μήνυση για την κατάληψη της Νομικής Σχολής και διακεκριμένες φθορές κατέθεσε στην Εισαγγελία της Αθήνας ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος.

Η κίνηση αυτή έρχεται μια ημέρα μετά την άσκηση ποινικών διώξεων για ένα κακούργημα και σειρά πλημμεληματικών πράξεων από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο.

Την Δευτέρα συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η κατάληψη του κτιρίου της Νομικής Σχολής από ομάδα αντιεξουσιαστών, ενώ η πρυτανεία του Ιδρύματος επισημαίνει ότι οι προσπάθειες που έχουν καταβληθεί έως τώρα σε συνεργασία με τους κοσμήτορες της Νομικής και της Σχολής Πολιτικών για να αποχωρήσουν οι καταληψίες έχουν αποβεί άκαρπες.

«Παρά τις επίμονες και συνεχείς ενέργειες προς πάσα κατεύθυνση, των κοσμητόρων της Νομικής Σχολής και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών σε συνεργασία με τις Πρυτανικές Αρχές, δεν κατέστη εφικτή μέχρι σήμερα η αποχώρηση των καταληψιών. Οι ενέργειες αυτές συνεχίζονται. Ήδη λαμβάνεται κάθε μέριμνα από τους κοσμήτορες και τις Πρυτανικές Αρχές για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του διδακτικού έργου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι καταληψίες ζητούν μεταξύ άλλων την απελευθέρωση κρατουμένων για τρομοκρατία και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελίας Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή την κατάληψη της Νομικής Σχολής, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ζητά από την αστυνομία να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για την αποτροπή νέων επεισοδίων.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο της Εισαγγελίας, αιτία της παραγγελίας είναι οι πρωτοφανείς βανδαλισμοί, που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στον ναό των Αγ. Αναργύρων, επί της οδoύ Σόλωνος, πλησίον της Νομικής, «η οποία τελεί υπό κατάληψη καθώς και την πυρπόληση οχημάτων από ομάδες αντιεξουσιαστών και με δεδομένο ότι όλα τα ανωτέρω συμβάντα σχετίζονται απόλυτα μεταξύ τους».



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου