Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΝΔ: Ζητά σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής




Αφορμή η απόφαση της Τουρκίας να δεσμεύσει περιοχή στο Αιγαίο για ασκήσεις

Τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητάει η ΝΔ, καθώς κρίνει απαραίτητο να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων για τη σοβαρή εξέλιξη με την έκδοση NOTAM από την Τουρκία, με την οποία η γειτονική χώρα δεσμεύει μεγάλη περιοχή στο κεντρικό Αιγαίο για στρατιωτικές ασκήσεις ως το τέλος του χρόνου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τη Δευτέρα με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχάλη Κωσταράκο, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που δημιουργείται από την έκδοση της NOTAM στις 27 Φεβρουαρίου.

ΚΚΕ: Προκλητική κίνηση της Άγκυρας

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδικάζει τη «νέα προκλητική απόφαση-αναγγελία της τουρκικής κυβέρνησης, με την οποία δεσμεύει από τις 2 Μάρτη μέχρι το τέλος του χρόνου τον εναέριο χώρο από τη Σκύρο μέχρι τη Λήμνο με τον ισχυρισμό της πραγματοποίησης στρατιωτικών ασκήσεων».

«Η αναγγελία αυτή ΝΟΤΑΜ 889/15) περιλαμβάνει τμήμα του FIR Αθηνών, παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο και προκαλεί προβλήματα στους σχετικούς αεροδιάδρομους» συνεχίζει η ανακοίνωση του κόμματος.

«Με την πρόκληση αυτή κλιμακώνονται οι ενέργειες, στις οποίες συστηματικά προβαίνει η Τουρκία για μεγάλο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο της αμφισβήτησης τόσο της κυπριακής ΑΟΖ, όσο και των ελληνικών συνόρων, στη γραμμή της διχοτόμησης του Αιγαίου, που ενθαρρύνεται και από τους σχετικούς σχεδιασμούς και πρακτικές του ΝΑΤΟ».

Την ίδια ώρα, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνει όρκους πίστης στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν να συμμετέχουν, μαζί με τουρκικές, σε Νατοϊκές ασκήσεις και σε "προγράμματα συνεκπαίδευσης" που εντάσσονται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην περιοχή».

«Η θέση του ΚΚΕ για απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, το κλείσιμο των ευρωατλαντικών βάσεων στην Ελλάδα, η επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις επιθετικές αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και η αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του και την ανάπτυξη αμοιβαία επωφελών σχέσεων με άλλα κράτη, αντιστοιχούν στα συμφέροντα του λαού μας και επιβάλλεται να γίνουν στόχοι της πάλης του» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.


Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου