Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Δένδιας: Εφιάλτης να μετατραπεί η ΝΔ σε ακροδεξιό γκρουπούσκουλο


(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Για τον εφιάλτη να μετατρεπεί η Νέα Δημοκρατία σε γκρουπούσκουλο μίλησε ο Νίκος Δένδιας, ζητώντας την πραγματοποίηση συνεδρίου του κόμματος όχι μόνο για νέο αρχηγό αλλά για επαναπροσδιορισμού της ταυτότητας και επιστροφή στο όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε τη ΝΔ να διολισθήσει και να γίνει ένα ακροδεξιό γκρουπούσκουλο, πρέπει να ξαναδούμε το ιδεολογικό μήνυμα μας, όχι φασιστικό αλλά δημοκρατικό, μνημιονιακό αντί για αντιμνημονιακό»», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Χθες (Κυριακή στην Πολιτική Επιτροπή) είδαμε κλακαδόρους, που δεν είναι μέλη του κόμματος, με συγκεκριμένο σκοπό». «Δεν θυμάμαι να χω ξαναδεί κάτι τέτοιο δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα».

Όσον αφορά το θέμα ηγεσία, που αναζοπυρώθηκε μετά την ΚΟ του κόμματος ανέφερε: «Το πρόταγμα σε ένα συνέδριο δεν είναι η ηγεσία αλλά ο πολιτικός λόγος του κόμματος. Ο στόχος μας είναι να ξαναγίνουμε μεγάλη παράταξη, όπως την οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

«Σημασία δεν έχει πως αυτοπροσδιορίζεται η ΝΔ αλλά πως η κοινωνία προσλαμβάνει τον πολιτικό της λόγο», πρόσθεσε και συμπήρωσε: «Για να διευρύνουμε το ακροατήριο μας πρέπει ορισμένα πράγματα να τα ξανασυζητήσουμε σε ένα Συνέδριο».

«Στη ΝΔ χωρούν όλοι από δημοκρατική δεξιά μέχρι σοσιαλδημοκρατία. Πρέπει να προσθέτουμε και όχι να αφαιρούμε», υπογράμμισε.

Ο Νίκος Δένδιας δεν στάθηκε μόνο στα εσωτερικά της ΝΔ αλλά μίλησε και για την πολιτική της κυβέρνησης ζητώντας σοβαρότητα, λίγα λόγια και περισσότερες πράξεις.



Πηγή:  iefimerida.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου