Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ψαριανός: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συμπεριφέρεται ανάγωγα - Θυμίζει πρόεδρο συλλόγου αναξιοπαθούντων



Σφοδρή επίθεση κατά της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, εξαπέλυσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός, χαρακτηρίζοντας ανάγωγη την συμπεριφορά της που θυμίζει πρόεδρος του συλλόγου αναξιοπαθούντων και αντιπολιτευόμενη δελφίνο εντός του ΣΥΡΙΖΑ.
Για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου ανέφερε πως «ότι έχει κάνει ένα φοβερό τετακέ σε λαδωμένο οδόστρωμα ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρουμε. Αλλά ότι οι παρελάσεις θα αναβαπτιστούν με χορούς και τσάμικα, με καλαματιανά, εθνικές φορεσιές κλπ. και θα μπει και ο λαός από πίσω και θα τραγουδάνε είναι... κάπως».

Συγκριμένα, ο κ. Ψαριανός, μιλώντας στο Βήμα fm, είπε για την Πρόεδρο της Βουλής και τη στάση της:
Η ίδια πρέπει να αποφασίσει, να συνειδητοποιήσει ότι η ίδια είναι θεσμός. Είναι πρόεδρος της Βουλής, είναι το τρίτο ισχυρότερο πρόσωπο του πολιτικού συστήματος της δημοκρατίας μας. Και οφείλει να συμπεριφέρεται ως πρόεδρος της Βουλής, όχι ως πρόεδρος του συλλόγου αναξιοπαθούντων ή μιας παράταξης ή του κόμματός της. Της εύχομαι να γίνει πρόεδρος κάποιου κόμματος, μπορεί να το επιθυμεί.

Έχει κακούς συμβούλους, ίσως δεν έχει καλή αγωγή, θα ήθελα να πω. Η συμπεριφορά της είναι ολίγον ανάγωγος. Ο πρόεδρος της Βουλής κάνει άλλα πράγματα, έχει μάθει απ' έξω το Κανονισμό κι όλους τους αστερίσκους, αλλά δεν έχει καταλάβει τι είναι ο πρόεδρος της Βουλής. Ξέρει απ' έξω όλον τον Κανονισμό, αλλά δεν ξέρει τι κάνει ο πρόεδρος. Είναι εξαιρετικά φιλόδοξος άνθρωπος κι αυτό είναι πολύ θεμιτό. Μπορεί να θέλει να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Της το εύχομαι να την διεκδικήσει και να έχει κάποια επιτυχία ή να γίνει πρόεδρος ενός άλλου κόμματος, ενός κάποιου κόμματος. Η κυρία Κωνσταντοπούλου συμπεριφέρεται ως αντιπολιτευόμενη δελφίνος εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτό μπορεί να το κάνει όχι από το προεδρείο της Βουλής, επαναλαμβάνω. Το αντίπαλο δέος του Τσίπρα είναι ως τώρα ο κ. Λαφαζάνης. Νομίζω πως ο κ. Λαφαζάνης πρέπει να ανησυχεί κάπως. Υπάρχουν και άλλοι διεκδικητές δελφίνοι…

Δεν θα ήθελα να σας πω εγώ προσωπικά τι έκανα (σ.σ.: αν ψήφισε την κυρία Κωνσταντοπούλου). Το κόμμα μας δήλωσε ότι την ψήφισε. Έχω κάνει ένα ρεπορτάζ και ξέρω ότι δεν την ψήφισαν όλοι απ' ό,τι έχω καταλάβει. Αυτό ήταν συμβολικό και καλά έκανε το κόμμα και δήλωσε, γιατί πραγματικά έπρεπε και οφείλουμε όλοι να έχουμε μία συναινετική διάθεση.

Για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου:

Οι περιγραφές πού έχουμε ως τώρα είναι η πολεμική αρετή των Ελλήνων. Εκείνη η φοβερή γιορτή στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στο Καλλιμάρμαρο. Εξακολουθεί να ισχύει ο θεσμός των παρελάσεων που κάθετα αντίθετος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Ότι έχει κάνει ένα φοβερό τετακέ σε λαδωμένο οδόστρωμα ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρουμε. Αλλά ότι οι παρελάσεις θα αναβαπτιστούν με χορούς και τσάμικα, με καλαματιανά, εθνικές φορεσιές κλπ. και θα μπει και ο λαός από πίσω και θα τραγουδάνε είναι... κάπως. Έχουμε ήδη σε διάφορες παρελάσεις (ύμνους του ΕΑΜ). Πέρυσι είχαμε στο Χαλάνδρι. Τρία γράμματα μόνο φωτίζουν την ελληνική μας τη γενιά, ο ύμνος του ΕΑΜ.

Για τον Σάββα Ξηρό και το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης:

Δεν συμφωνώ, όχι βέβαια. Εδώ δεν συμφωνεί η κυβέρνηση με την άλλη μισή. Απολύτως έχουμε περιγράψει και τις προτάσεις μας και τις διαφωνίες μας και όλα αυτά τα πράγματα. Τι άλλο πρέπει να κάνουμε δηλαδή;

Για το ενδεχόμενο σχηματισμού νέας κυβέρνησης, εθνικής ενότητας:

Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση εφεδρείας το λέω ξεκάθαρα. Υπάρχει μία περίπτωση να χρειαστεί η χώρα αυτό που δεν είχε κάνει ως τώρα, να το κάνει τώρα. Μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης που να περιλαμβάνει κόμματα πού πιστεύουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια και στη χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, στο ευρώ και στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.

Για το αν το Ποτάμι θα ψηφίσει μια νέα συμφωνία με τους εταίρους:

Εάν αυτή η συμφωνία περιλαμβάνει πράγματα πού κάνουν στροφή προς τη δίκαιη κατανομή των βαρών, βεβαίως θα την ψηφίσουμε.


Πηγή : imerisia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου