Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Μεταναστευτικό: "Εν οίδα ότι ουδέν οίδα" από Πανούση - Δεν βγαίνουν τέτοιες αποφάσεις χωρίς εντολή πολιτικής ηγεσίας κύριοι!!!!



Κανένας δεν ήξερε κανένας δεν γνώριζε και οι πολίτες είναι θορυβημένοι από τον τρόπο που λειτουργεί η κυβέρνηση αφού ο καθένας κάνει και λέει ότι θέλει.

Η ουσία είναι μία κύριοι κανένας υποστράτηγος δεν θα υπέγραφε κανένα έγγραφο χωρίς εντολή του πολιτικού προϊστάμενου του και οι ευθύνες δεν είναι μονόπλευρα στην αστυνομία αλλά και στους διακαείς πόθους ορισμένων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλουμε την αλήθεια!!!!!!!!

Διαβάζουμε στους www.reporter.gr το πλήρη ρεπορτάζ τους

Άγνοια για τη διαταγή που προέβλεπε το άνοιγμα των κέντρων κράτησης μεταναστών και τη μη σύλληψη όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα δήλωσε ο Γ. Πανούσης, ο οποίος και προέβη νωρίτερα σε ανάκλησή της. Άμοιρο ευθυνών εμφανίζεται, όμως, και το υπουργείο Εωτερικών που διευκρινίζει πως δεν έχει καμία σχέση με το σχετικό έγγραφο που κυκλοφόρησε χτες.

Στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης ανακάλεσε τη διαταγή που προέβλεπε άνοιγμα των κέντρων κράτησης μεταναστών αλλά και τη μη σύλληψη όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα ανακάλεσε, διατάσσοντας παράλληλα ΕΔΕ για την υπόθεση.
«Η διαταγή εκδόθηκε παράτυπα, κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν είχε γνώση» τόνισε ο κ. Πανούσης, ενώ από τη μεριά του ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, ζήτησε
τις παραιτήσεις όσων ευθύνονται.

Ο κ. Πανούσης διευκρίνισε πως όντως συζητάται το μεταναστευτικό, αλλά όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: "Η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει ανακοινωθεί", σπεύοδοντας να τονίσει πως στο θέμα με το έγγραφο "Δεν ακολουθήθηκε η διοικητική ιεραρχία. Δεν μπορεί ο κάθε ταξίαρχος να βγάζει μία απόφαση από μόνο του".

Ν. Βούτσης: Δεν φέρει ευθύνη για το έγγραφο το αρμόδιο υπουργείο
Το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει ευθύνη για το έγγραφο που κυκλοφόρησε χθες σχετικά με τους μετανάστες, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης, μιλώντας στο Mega.
"Καμιά σχέση και ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας είτε του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είτε του νέου υπουργείου Μετανάστευσης. Την ευθύνη του εγγράφου την έχει όποιος την υπογράφει και άρα υπάρχει θέμα" ανέφερε.

Το χρονικό του εγγράφου

Υπενθυμίζεται ότι χτες το βράδυ, ο ΣΚΑΪ αποκάλυψε ένα έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με το οποίο, ανοίγουν πάραυτα τα Κέντρα κράτησης μεταναστών ενώ ταυτόχρονα, σύμφωνα πάντα με τον τηλεοπτικό σταθμό, όσοι αλλοδαποί εισέρχονται στα υδάτινα και τα χερσαία σύνορα της χώρας μας δεν θα συλλαμβάνονται, αλλά θα τούς χορηγείται χαρτί παραμονής 1 μήνα, αν θέλουν να φύγουν, ενώ, σε αντίθετη περίπτωση θα εξασφαλίζουν εξάμηνη άδεια παραμονής.

Η αποκάλυψη πυροδότησε άμεσα την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έκανε λόγο για για "απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική η απόφαση της Κυβέρνησης να ανοίξει τα σύνορα σε κάθε παράνομο μετανάστη», ενώ στελέχη του κόμματος σχολίαζαν επικριτικά την ίδια στιγμή ότι η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα σε «ξέφραγο αμπέλι".
Στη συνέχεια το υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε "αποκυήματα νοσηρής φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών", όσα είδαν το φως αναφορικά με τα Κέντρα Κράτησης. Αργά το βράδυ, ακολούθησε σχόλιο κυβερνητικών κύκλων, οι οποίοι καταλόγισαν στον κ. Σαμαρά "κακοστημένα και επικίνδυνα παιχνίδια σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένα συστήματα".

Η απάντηση του ΥΠΕΣ
"Σε μια κακοστημένη και επικίνδυνη θεατρική παράσταση, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένα συστήματα διακινούν την είδηση ότι η κυβέρνηση ανοίγει αύριο όλα τα κέντρα κράτησης μεταναστών! Και σαν έτοιμη από καιρό η μονταζιέρα της Συγγρού διέσπειρε την υποτιθέμενη «αποκάλυψη» προσπαθώντας να πείσει ότι η χώρα κινδυνεύει!
Η ανευθυνότητα του κ. Σαμαρά είναι γνωστή -άλλωστε όλοι ξέρουν που έχει οδηγήσει τη χώρα με τις πολιτικές του. Θα περιμέναμε, όμως, πριν υιοθετηθεί η είδηση να διασταυρωθεί –απ’ όλους!
Ας σταματήσουν, επιτέλους, τα επικίνδυνα παιχνίδια που ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία. Και ας γνωρίζουν, όλοι οι εμπλεκόμενοι, ότι θα χυθεί άπλετο φως".

ΝΔ: Ο υπουργός δημόσιας τάξης συνελήφθη ψευδόμενος

Τις δηλώσεις του Γ. Πανούση στην έκτακτη συνέντευξη τύπου της Τέταρτης, σχολίασε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης.
"Δυστυχώς, με τις σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Πανούσης έκανε τα πράγματα χειρότερα, επιβαρύνοντας την ήδη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο ίδιος και η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου. Ο κ. Πανούσης, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, το μόνο που είπε είναι ότι οι μόνοι υπεύθυνοι τελικά για το έγγραφο του υπουργείου του είναι οι δημοσιογράφοι που το αποκάλυψαν!
Όμως, ο Υπουργός σήμερα συνελήφθη ψευδόμενος.

Ψέμα πρώτο: Ο κ. Πανούσης αρνήθηκε χθες την ύπαρξη του εγγράφου, κάνοντας λόγο για «αποκυήματα νοσηρής φαντασίας», «μονταζιέρες», «προβοκάτσιες» και λοιπές ανοησίες. Η αλήθεια είναι ότι, λίγες ώρες μετά, αποκαλύφθηκε ότι το έγγραφο του υπουργείου ήταν πραγματικό!

Ψέμα δεύτερο: Ο κ. Πανούσης δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα για τη διαταγή του υπουργείου του και ότι την απόφαση την είδε από την τηλεόραση. Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση ήταν γνωστή στον ίδιο προσωπικά, καθώς και στα υπουργεία Εξωτερικών και Μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, όπως προκύπτει από το ίδιο το έγγραφο και τις κοινοποιήσεις του.

Ψέμα τρίτο: Ο κ. Πανούσης δηλώνει ότι δεν συμφωνεί με το έγγραφο και το ανακαλεί. Λίγες ώρες μετά, τον αδειάζει η ίδια η συνάδερφός του η Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής κα Χριστοδουλοπούλου, η οποία δηλώνει ότι το έγγραφο εκφράζει κυβερνητική πολιτική που είχε συναποφασιστεί μεταξύ της ιδίας και του κ. Πανούση, λίγες μέρες πριν, παραπέμποντας σε δελτίο Τύπου με αντίστοιχο περιεχόμενο!

Ψέμα τέταρτο: Λέει ο κ. Πανούσης ότι το έγγραφο εκδόθηκε με πρωτοβουλία κάποιου υπηρεσιακού παράγοντα. Η αλήθεια είναι ότι η διαταγή αυτή βασίζεται σε προγενέστερες πολιτικές αποφάσεις του υπουργείου του (1604/15/321533 που εκδόθηκε στις 18/2, 1604/15338823 που εκδόθηκε στις 21/02 και 1604/15/371049 που εκδόθηκε στις 27/02). Οφείλει ο υπουργός να δώσει αμέσως στη δημοσιότητα το περιεχόμενο και των τριών αυτών αποφάσεων και να μας πει αν τα έγγραφα αυτά ήταν σε γνώση του.

Και τώρα επί της ουσίας: Ο κ. Πανούσης δεν είπε κουβέντα για το αν τελικά θα συλλαμβάνονται ή όχι και που θα κρατούνται όσοι μετανάστες εισέρχονται από αύριο παράνομα στη χώρα μας. Γιατί η αρμόδια υπουργός κα Χριστοδουλοπούλου δηλώνει ότι ΔΕΝ θα συλλαμβάνονται!

Ο κ. Πανούσης δεν είπε κουβέντα για το πόσες εντολές απέλασης παράνομων μεταναστών έχει αναστείλει τις τελευταίες μέρες. Οφείλει να το κάνει άμεσα, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία!

Ο κ. Πανούσης δεν είπε κουβέντα, για το που βρίσκονται σήμερα όσοι παράνομοι μετανάστες πήραν το εξιτήριο από τα κέντρα κράτησης.

Και κάτι τελευταίο. Ας μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει το θέμα αυτό ο κ. Πανούσης για κομματικές διώξεις σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., που το μόνο που έκαναν ήταν να ακολουθήσουν τις εντολές της πολιτικής τους ηγεσίας. Θα μας βρεί απέναντί του!".






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου