Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

«Πόλεμος» από όλα τα κόμματα στη Βουλή κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Χρυσής Αυγής !



Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στη Βουλή εξαιτίας των πρωτοβουλιών της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα έβαλε «φωτιά» σε ένα κατά τα άλλα ήρεμο κλίμα στη συνεδρίαση για το νομοσχέδιο της ανθρωπιστικής κρίσης με αφορμή αίτημα Χρυσής Αυγής για ονομαστική ψηφοφορία.

Το αίτημα κατατέθηκε χθες με τη λογική ότι ο εισαγγελέας θα έδινε το δικαίωμα στους προφυλακισμένους βουλευτές να προσέλθουν για να ψηφίσουν, ενώ ο κ. Ματθαιόπουλος είπε στην πρόεδρο της Βουλής ότι εκείνη τους έδωσε το δικαίωμα όταν δεσμεύτηκε ότι θα εγγυηθεί τη λειτουργία του κοινοβουλίου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διάβασε το μεσημέρι το αίτημα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής χωρίς όμως την παρουσία τους καθώς ο εισαγγελέας δεν έδωσε άδεια για να παραβρεθούν.

Αν και απόντες, η πρόεδρος είπε ότι θα κάνει την ονομαστική ψηφοφορία επικαλούμενη άρθρο που το προβλέπει μέσω προεδρικής πρωτοβουλίας ακόμα και όταν δεν είναι παρόντες οι βουλευτές.
Αυτό εξόργισε τους βουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ με τον κ. Καραθανασόπουλο να τονίζει ότι η στάση της κας Κωνσταντοπούλου καλλιεργεί κλίμα ανοχής υπέρ της Χρυσής Αυγής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αντέδρασε επίσης έντονα φωνάζοντας στην κ. Κωνσταντοπούλου και η συνεδρίαση διακόπηκε με το ΚΚΕ να λέει ότι θα απέχει από την ψηφοφορία, κάτι που εξέταζε και η ΝΔ. Προκλήθηκε πανικός, έγινε κυβερνητική σύσκεψη, απουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία τελικά υποχώρησε για πρώτη φορά από την αρχική της απόφαση σχετικά με τη Χρυσή Αυγή και ειδοποίησε τα κόμματα ότι η ψηφοφορία θα γινόταν με τον συνηθισμένο για νομοσχέδια τρόπο.

Η αναδίπλωση της Προέδρου της Βουλής με παρασκηνιακή παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, ωστόσο δεν χαμήλωσε τους τόνους με βουλευτές να παίρνουν το λόγο και να κατακεραυνώνουν την κ. Κωνσταντοπούλου.

Πάντως, χαρακτηριστικό του χάους στην αίθουσα ήταν η αντιπαράθεση της Προέδρου με τον Ευ. Βενιζέλο.

Καταπέλτης εναντίον της ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πήρε πρώτος τον λόγο μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

Δυναμιτίζετε την κοινοβουλευτική διαδικασία με την θέλησή σας να συμπλέετε με την Χρυσή Αυγή, είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

Εχετε κάνει τη Βουλή προσωπικό τιμάριο, προσβάλλετε την διαδικασία και παράδοση με τον νέο θεσμό των συνεντεύξεων, νομίζετε ότι μπορείτε να έχετε προσωπικές φιλοδοξίες εκτός του Μεγάρου Μαξίμου.

Πρόκειται για θεσμική γελοιοποίηση. Δεν σέβεστε απολύτως τίποτα, ούτε το Σύνταγμα, ούτε τον κανονισμό. Σας καλώ να συνετιστείτε πραγματικά, στην ηλικία σας να είστε πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων είναι μια ευκαιρία για σας να αφήσετε αποτύπωμα θετικό και όχι να λειτουργείτε ως παράγοντας εντάσεων».

Νομίζω ότι υπονομεύετε και τον λόγο της κυβέρνησης. Εσείς έρχεστε και ρίχνετε το φως στη μιζέρια των διαδικασιών και στους σκοτεινούς διαδρόμους με τη Χρυσή Αυγή.
Σας ψηφίσαμε για να αντιληφθείτε ότι είστε πρόεδρος όλης της Βουλής. Ούτε το εκτιμήσατε ούτε το συνυπολογίσατε».

«Αν θέλετε να ηγηθείτε της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, αυτό δεν θα το υποστεί η Βουλή» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η απάντηση της Ζωής

Είσασταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που είχε γενικό γραμματέα τον κ. Μπαλτάκο.
Αποφασίστε αν σας ενοχλεί που η ΠτΒ περιφρουρεί την κοινοβουλευτική διαδικασία και αποτελεί χρηστή εφαρμογή του κανονισμού να είναι και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην ολομέλεια.
Θα περιφρουρώ το δικαίωμά σας να ελφράζεστε ελεύθερα, αλλά αν προσδοκάτε να εξασφαλίσετε καλή μεταχείριση, κακώς το προσδοκάτε».

Η ανταπάντηση

«Ζήτησα την αποπομπή Μπαλτάκου. Δεν ζήτησα τη δική σας αποπομπή. Σεβαστείτε το ρόλο σας»
Οι περισσότεροι από τους βουλευτές της ΧΑ που είχαν καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας δεν πήραν άδεια από τον εισαγγελέα φυλακών και δεν ήταν παρόντες στη Βουλή.
Υπενθυμίζεται πάντως πως το ΚΚΕ είχε ανακοινώσει πως θα απέχει από ενδεχόμενη ονομαστική ψηφοφορία αν η κα Κωνσταντοπούλου αποφασίσει «υπέρ» της Χρυσής Αυγής, αφού έτσι θα δίνει στρώνει το χαλί στη Χρυσή Αυγή για να καλλιεργήσει κλίμα ανοχής υπέρ της.



Πηγή : imerisia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου