Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Ολυμπιονίκης της πάλης αρχηγός συμμορίας που λήστευε ηλικιωμένους υπό την απειλή πυρωμένου σίδερου



Το 2002, του αφαιρέθηκε η ελληνική υπηκοότητα και λίγο έλειψε να απελαθεί από τη χώρα. Δύο χρόνια νωρίτερα είχε βρεθεί στην πέμπτη θέση της ελευθέρας πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι ο Αφταντίλ Ξανθόπουλος, περί ου ο λόγος, ήταν ο εγκέφαλος της συμμορίας των ληστών που λήστευαν τα θύματά τους απειλώντας τα με πυρωμένο σίδερο.

Η κυριακάτικη Real News, αποκάλυψε την ταυτότητα του επικεφαλής της εν λόγω σπείρας, της οποίας τα 11 μέλη, όλα γεωργιανής καταγωγής, συνέλαβε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ).

Γεννημένος στις 16 Νοεμβρίου 1971 στο Κουταΐσι, ο Ξανθόπουλος ήρθε στην Ελλάδα το 1993 κι εγκαταστάθηκε μαζί με άλλους παλαιστές στους Αγίους Αναργύρους. Αμεσα, άρχισε προπονήσεις με το τοπικό σωματείο, αλλά και με την εθνική ομάδα. Αγωνιζόταν στα 97κ. και κατετάγη 4ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1999, του 2002, αλλά και στο Ευρωπαϊκό του 2000.

Το 2001 στέφθηκε Μεσογειονίκης, ενώ στην ίδια διοργάνωση του 2005 ήταν τρίτος. Μάλιστα, μετά την 5η θέση που κατέλαβε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ έγινε σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού.

Το 2001 καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε μηνών για πλαστογραφία εγγράφων ελληνοποίησης και τον Ιούλιο του 2002 έχασε προσωρινά την ελληνική υπηκοότητα. Επειτα από ενέργειες της ομοσπονδίας πάλης την απέκτησε και πάλι.

Ο Ξανθόπουλος είχε ως συνεργούς αποκλειστικά άτομα γεωργιανής καταγωγής και η σπείρα δρούσε με τη μέθοδο των οικιακών βοηθών και των αποκλειστικών νοσοκόμων, σπέρνοντας τον τρόμο σε ανήμπορους ηλικιωμένους στην Αττική. Εντόπιζαν συμπατριώτισσές τους οικιακές βοηθούς και αποκλειστικές νοσοκόμες σε στέκια Γεωργιανών στην Αττική. Αυτές τους παρείχαν τις απαιτούμενες πληροφορίες για τα υποψήφια θύματά τους.


Πηγήfilathlos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου