Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Λαπαβίτσας: Δεν θα τελειώσει η λιτότητα εντός του ευρώ



«Η στρατηγική της προσδοκίας ριζοσπαστικών αλλαγών εντός της καθορισμένης δομής του κοινού νομίσματος έχει τελειώσει» αναφέρει σε άρθρο του στον βρετανικό Guardian ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση του Φεβρουαρίου, ο κ. Λαπαβίτσας σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε πολύ ακριβά το τίμημα του να παραμείνει ζωντανή» και εκτιμά ότι «τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα από την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας».

«Οι τέσσερις μήνες που έρχονται θα είναι μια περίοδος συνεχούς αγώνα για τον ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει ο Κ. Λαπαβίτσας και προσθέτει ότι «ακόμα και αν υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση θα οδηγήσει επιτυχώς τη χώρα μέσα από αυτές τις δυσκολίες, τον Ιούνιο η Ελλάδα θα πρέπει να επανέλθει στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) για μια μακροχρόνια οικονομική συμφωνία. Η παγίδα του Φεβρουαρίου είναι ακόμα ενεργή και έτοιμη να εμφανιστεί ξανά».

«Το ερώτημα είναι τι θα πρέπει εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ να κάνουμε και πως θα μπορούσε η Αριστερά ανά την Ευρώπη να βοηθήσει. Το πιο ζωτικής σημασίας βήμα είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι η στρατηγική της προσδοκίας ριζοσπαστικών αλλαγών εντός της καθορισμένης δομής του κοινού νομίσματος έχει τελειώσει. Η στρατηγική αυτή, της υπόσχεσης στον Ελληνικό λαό του τέλους της λιτότητας χωρίς την απομάκρυνση από την ΟΝΕ, μας έδωσε την εκλογική νίκη. Δυστυχώς, τα γεγονότα έδειξαν με αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι αυτό είναι αδύνατο και είναι καιρός να παραδεχτούμε την πραγματικότητα» αναφέρει ο κ. Λαπαβίτσας και συμπληρώνει:

«Η ΟΝΕ δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί και δεν θα γίνει ποτέ μια πιο φιλική νομισματική ένωση προς τον εργαζόμενο λαό. Η Ελλάδα θα πρέπει να φέρει μια σημαντική γκάμα επιλογών στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και θα πρέπει να προετοιμαστεί για έκτακτα μέτρα ρευστότητας λαμβάνοντας υπόψη ότι όλα τα ενδεχόμενα μπορούν να καταστούν διαχειρίσιμα εάν ο λαός είναι έτοιμος. Εν τέλει, η ΕΕ έχει ήδη οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή».


Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου