Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Και όμως υπήρχαν ορισμένοι του ΣΥΡΙΖΑ που βρήκαν τα συνθήματα των ΟΥΚ προσβλητικά!!



Του Κώστα Βουκελάτου

Όσοι δεν γνωρίζουν την σημασία που έχουν τα ΟΥΚ και γενικά τέτοιες δυνάμεις του στρατού για μια χώρα τότε καλύτερα να σιωπούν και να χαμηλώνουν το κεφάλι όταν περνάνε από μπροστά τους εάν δεν μπορούν να νιώσουν εθνικά υπερήφανοι για αυτά τα παιδιά με το κεφάλι ψηλά.

Ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία χαρακτηρίζει τα συνθήματα των “βατράχων" του Πολεμικού Ναυτικού η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου μέσα από μήνυμά της στο Facebook
Η κ. Κατριβάνου μάλιστα προχωράει ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι πρόκειται για φασιστικούς και ακροδεξιούς θύλακες οι οποίοι μάλιστα φαίνεται πως αντιμετωπίζονται με ανοχή την οποία δείχνουν να εκμεταλλεύονται.

Ακολούθησε με παρόμοιες δηλώσεις και ο κύριος Παπαδημούλης και μάλιστα ζήτησε απο την κυβέρνηση να βάλει φρένο στα συνθήματα των ΟΥΚ γιατί τα συνθήματα είναι αντίετα με την πάγια εξωτερική πολιτική της κυβέρησης.


Έχω να παρατηρήσω ότι εκατομμύρια Έλληνες πολίτες νιώθουν υπερήφανοι όταν βλέπουν να παρελαύνουν με πατριωτικά συνθήματα τα ΟΥΚ και άλλες τέτοιες στρατιωτικές  δυνάμεις και το τη λένε δύο μέσα στα εκατομμύρια δεν έχει αξία και νόημα να σχολιάζουμε παραπέρα εκτός απο το ότι ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να τους επαναφέρει στην τάξη.

Δεν είναι όλα θέμα πολιτικής κύριε Παπαδημούλη και κυρία Κατριβάνου και δεν είναι όλα εθνικιστικά προσέξτε την κριτική σας και μην πειράζεται ότι έχει μείνει όρθιο και μας κάνει υπερήφανους.


Η κ. Κατριβάνου έγραψε στο Facebook:

Tα συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση της 25/3 είναι μια ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία
Μαθαίνω για τα συνθήματα των ΟΥΚ στη χθεσινή παρέλαση. Μου φαίνεται εξαιρετικά ανησυχητικό και αδιανόητο να μείνουν χωρίς τιμωρία. Είναι δυνατόν; Στην παρέλαση, μονάδες του ελληνικού στρατού, φωνάζουν «Και το όνειρο μας είναι, στην Πόλη εμείς να μπούμε, σημαία να υψώσουμε, τον ύμνο εμείς να πούμε»;
Είναι ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία. Και μας θυμίζει πόσο επείγον είναι το ζήτημα της κάθαρσης του στρατού από τους φασιστικούς και ακροδεξιούς θύλακες που παραμένουν ισχυροί. Η ατιμωρησία (και σε αυτή την περίπτωση) τους εκτρέφει

Ο κ. Παπαδημούλης έγραψε στο twitter :

"Τα εθνικιστικά συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση είναι αντίθετα με την πάγια εξωτερική πολιτική της χώρας. Η κυβέρνηση πρέπει να βάλει φρένο."




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου