Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους η Αθηνά Τσάκαλου με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών



Το πράσινο φως για την αποφυλάκιση της μητέρας των αδερφών Τσάκαλου έδωσε το Συμβούλιο Εφετών, επιβάλλοντας της περιοριστικούς όρους.

Με δύο ψήφους υπέρ και μία κατά οι δικαστικοί αποδέχθηκαν την σχετική πρόταση του εισαγγελέα και αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερη η 60χρονη γυναίκα με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της της εμφάνισής της στο οικείο αστυνομικό τμήμα 3 φορές το μήνα, τη μη απομάκρυνσής της από την Σαλαμίνα, αλλά και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ.
«Η απόφαση είναι σύμφωνη με το κοινό περί Δικαίου αίσθημα και με τις παραδόσεις της ελληνικής κοινωνίας που δεν αποδέχεται τη συλλογική οικογενειακή ευθύνη και τις διώξεις σε βάρος γονέων και στενών συγγενικών προσώπων των κατηγορουμένων χωρίς σοβαρές ενδείξεις ενοχής» δήλωσε ο συνήγορός της Σ.Κεχαγιόγλου.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να εκδοθεί βούλευμα και για την τύχη της συζύγου τού Γεράσιμου Τσάκαλου.



Οι δύο γυναίκες είχαν συλληφθεί αμέσως μετά τη σύλληψη της Αγγελικής Σπυροπούλου- η οποία κρυβόταν στο σπίτι της 60χρονης- και μετά τις απολογίες τους στον Εφέτη Ανακριτή, στις αρχές Μαρτίου, κρίθηκαν προφυλακιστέες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σημειώνεται ότι κρατούμενοι, καταδικασθέντες για την υπόθεση των «Πυρήνων» βρίσκονται ήδη σε απεργία πείνας από τις 3 Μαρτίου, με αίτημα την άμεση αποφυλάκιση συγγενών και φίλων μελών της οργάνωσης που «δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση των "Πυρήνων"».
Η κατάσταση της υγείας κάποιων απεργών- που έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομεία- χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς κρίσιμη.


Πηγή : ethnos.gr




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου