Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Υπουργός της Θάτσερ «έθαψε φάκελο για παιδόφιλους βουλευτές»



Δεν έχουν τελειωμό οι καταγγελίες για συγκάλυψη γύρω από δίκτυο παιδοφιλίας στο Ουέστμινστερ τη δεκαετία του '80: Δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι είχε φτάσει στα χέρια του υλικό που έδειχνε πως o υπουργός Εσωτερικών της Θάτσερ, Λίον Μπρίταν, «έθαψε» σχετικές καταγγελίες και εμπόδισε τη διερεύνησή τους.

Ο δημοσιογράφος Ντον Χέιλ αναφέρει στο Daily Beast ότι το καλοκαίρι του 1984 έφτασε στο γραφείο του στην μικρή τοπική εφημερίδα Bury Messenger μία βουλευτής των Εργατικών, η Μπάρμπαρα Καστλ, και του έδωσε τον επίμαχο φάκελο.

Ο φάκελος, λέει ο Χέιλ, έδειχνε πως ο Μπρίταν -έμπιστος της Θάτσερ- συγκάλυπτε τις καταγγελίες σε βάρος βουλευτών για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Ο ίδιος ο Μπρίταν δεν φαίνεται να ήταν μέλος του δικτύου, αλλά στον φάκελο φαινόταν ότι τους προστάτευε, ως πολιτικός προϊστάμενος των αρχών που θα έκαναν την όποια έρευνα.

Η Κάστλ ανέφερε στον Χέιλ, σύμφωνα με τα όσα λέει ο ίδιος, πως είχε απευθυνθεί προηγουμένως σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες αλλά κανείς δεν άγγιζε τον φάκελο ως τοξικό. 

Μέσα σε λιγότερο από μία ημέρα, υποστηρίζει ο Χέιλ, στο γραφείο του είχε εμφανιστεί έξαλλος τοπικός βουλευτής του κόμματος του Μπρίταν που απαιτούσε να του παραδώσει όλα τα έγγραφα. Ο Χέιλ δεν το έκανε, αλλά στη συνέχεια, υποστηρίζει, ήρθε στο γραφείο του κλιμάκιο της αστυνομίας που πήρε το υλικό και του ανέφερε πως θα συλληφθεί εάν δημοσίευσε οτιδήποτε σχετικό.

Ο Μπρίταν, όπως και η Καστλ, πέθαναν πρόσφατα, όπως και αρκετοί άλλοι που εμπλέκονται στις θολές ακόμη αναφορές για το φερόμενο «δίκτυο» στο Ουέστμινστερ -οι περισσότερες καταγγελίες, και όσες υπήρχαν στον φάκελο για τον οποίο κάνει λόγο Χέιλ, είχαν συγκεντρωθεί από τον βουλευτή Τζέφρι Ντίκενς.


Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου