Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Να ποιοι επιτρέπουν την ανομία στα Πανεπιστήμια : Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Να μην επέμβουν τα ΜΑΤ στην κατάληψη της Πρυτανείας



Να μην επιτρέψει επέμβαση των ΜΑΤ στην κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών καλεί με ανακοίνωσή της την κυβέρνηση η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι δυνάμεις καταστολής δεν έχουν καμία θέση στο Πανεπιστήμιο. Το φοιτητικό κίνημα και συνολικά η πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει να υπερασπιστούν το άσυλο και να κρατήσουν με τη μαζική τους παρουσία τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από αυτό» σύμφωνα με τη νεολαία του κυβερνώντος κόμματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

«Από σήμερα το πρωί έχει πραγματοποιηθεί κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, με αιτήματα σχετικά με την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και τη νίκη των απεργών πείνας.

»Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θεωρούμε πως η κυβέρνηση ευθυγραμμίζεται με και ήδη έχει αρχίσει να υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμέυσεις, σε ότι αφορά την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και την αναδιαμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος, στην κατεύθυνση του σεβασμού των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, καθώς και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Επιπλέον, τασσόμαστε υπέρ των μαζικών δράσεων και διεκδικήσεων που απορρέουν από τις συλλογικές διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων.

»Παρ' όλη τη διαφωνία μας με τον τρόπο που η συγκεκριμένη δράση αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε, θεωρούμε -πρώτα και κύρια-  απαράδεκτη οποιαδήποτε απόπειρα επέμβασης των ΜΑΤ με στόχο την εκκένωση της Πρυτανείας, με βάση τη διορία μιας ώρας που φέρεται να έχει δώσει ο Εισαγγελέας. Καλούμε την κυβέρνηση να μην επιτρέψει οποιαδήποτε τέτοια επέμβαση.

»Οι δυνάμεις καταστολής δεν έχουν καμία θέση στο Πανεπιστήμιο. Το φοιτητικό κίνημα και συνολικά η πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει να υπερασπιστούν το άσυλο και να κρατήσουν με τη μαζική τους παρουσία τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από αυτό».

Ομάδα 30 ατόμων από τον αντεξουσιαστικό χώρο εισέβαλε στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας στο κτίριο της πρυτανείας, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, διαμαρτυρόμενη για τις φυλακές τύπου Γ. Επί τόπου βρίσκεται εισαγγελέας, ο οποίος έδωσε προθεσμία στου καταληψίες να αποχωρήσουν. Στο κτίριο έχουν αναρτηθεί πανό με συνθήματα.




Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου