Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Στο μικροσκόπιο ο «κώδικας» των «Πυρήνων»




Ζωτικές λεπτομέρειες για το σχεδιασμό της δράσης των μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», μετά την –αποτυχημένη- απόπειρα απόδρασής τους από τις φυλακές Κορυδαλλού επιχειρούν να αποκαλύψουν οι διωκτικές αρχές.

Σύμμαχος των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι τα στοιχεία από τον κρυπρογραφημένο κώδικα επικοινωνίας που χρησιμοποιούσαν για την επικοινωνία τους με τους ελεύθερους συνεργούς τους.

Η σύλληψη τριών ακόμα μελών το σαββατοκύριακο δίνει νέα ώθηση στην έρευνα των διωκτικών αρχών.

Ο 39χρονος που συνελήφθη στο Γαλάτσι φαίνεται πως είναι μεγάλο κεφάλαιο στην τρομοκρατία καθώς ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλη τρομοκρατική οργάνωση που έχει αναλάβει την ευθύνη για δυο δολοφονίες.

Στην αντιτρομοκρατική γνωρίζουν ότι είναι παλιό μέλος της εγχώριας τρομοκρατίας και φρόντισε να μην δώσει στόχο γι' αυτό και δεν πήγε ποτέ σε επισκεπτήριο στον Κορυδαλλό.

Στην Αστυνομία υπάρχουν ακόμα οι εκτιμήσεις ότι ο 39χρονος γνωρίζει τα πάντα για την δράση της οργάνωσης, ενώ έκανε όπως και η Αγγελική παραγγελίες υλών για κατασκευή εκρηκτικών, έπαιρνε εντολές για δοκιμές βομβών ενώ ήταν αυτός που παρέδωσε τη βόμβα στα άτομα που την άφησαν έξω από την εφορία Κορυδαλλού.

Επίσης, ταχυδρόμησε το παγιδευμένο φάκελο σε δικαστικό λειτουργό ενώ έπαιρνε και τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για τις βόμβες.

Στο σπίτι του στο Γαλάτσι όπου συνελήφθη, οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν υπολογιστή και τρία κινητά τηλέφωνα. Ο 39χρονος είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε έναν ολόκληρο κώδικα επικοινωνίας που για πρώτη φορά συναντούν οι αρχές στον χώρο της τρομοκρατίας καθώς τα μηνύματα που αντάλλασσαν μέσα από τις φυλακές ήταν κρυπτογραφημένα για να μην μπορούν να διαβαστούν από κανέναν.

Τελικά, όμως, στην αντιτρομοκρατική οι κώδικες έσπασαν. Είχε εντολή να βρει ένα απομονωμένο μέρος και να κάνει δοκιμές με τις βόμβες και μάλιστα από τις φυλακές τον είχαν ενημερώσει για το πάχος του μαντρότοιχου των φυλακών αλλά και για τα υλικά με τα οποία είχε κατασκευαστεί.

Σε περιοχή της Αττικής εντοπίσθηκε και συνελήφθη μια 36χρονη, σε εκτέλεση σχετικού εντάλματος του ειδικού ανακριτή – εφέτη, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η 36χρονη, φέρεται να είχε μεσολαβητικό ρόλο, κατηγορείται για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.


Πηγή : real.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου