Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Υπάρχουν κάποιοι ικανοί που σέβονται τους πολίτες : Αυστηρή προειδοποίηση του προϊστάμενου της εισαγγελίας Αθηνών κ. Ζαγοραίου για την κατάληψη της Νομικής



Αυστηρή προειδοποίηση προς την αστυνομία απευθύνει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, διαπιστώνοντας «αδράνεια» σχετικά με τη συνεχιζόμενη κατάληψη της Νομικής.

Αυστηρή προειδοποίηση, τη δεύτερη κατά σειρά, απευθύνει προς την αστυνομία ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, για την "αδράνεια" που προφανώς διαπιστώνει σχετικά με τη συνεχιζόμενη κατάληψη της Νομικής από αντιεξουσιαστές και τα νέα χθεσινοβραδινά επεισόδια.

Η κίνηση του εισαγγελέα, προδίδει έντονη δυσαρέσκεια από μέρους της Δικαιοσύνης, αλλά δεν είναι σαφές αν αποτελεί και σαφή εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας για άμεση παρέμβαση εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος. Προφανώς δηλαδή βρισκόμαστε ενώπιον ενός "πινγκ-πονγκ" μεταξύ των διωκτικών αρχών και της δικαιοσύνης. Η ανακοίνωση του κ. Ζαγοραίου αναφέρει:

«Με αφορμή τα νεότερα επεισόδια που εκτυλίσσονται με επίκεντρο την κατάληψη της Νομικής , επαναλαμβάνουμε ότι η εισαγγελία Πρωτοδικών ενήργησε ήδη από την Κυριακή 15/,3 ζητώντας το σχηματισμό δικογραφίας και ασκώντας τη δέουσα ποινική δίωξη. Ζητήθηκε δε από τις αστυνομικές αρχές, αφενός η αποκάλυψη και η σύλληψη των δραστών στα πλαίσια του αυτοφώρου , αφετέρου η λήψη μέριμνας από τις αστυνομικές αρχές για την αποτροπή νέων επεισοδίων. Σημειώνεται ότι στην ως άνω σχηματισθείσα, από την Εισαγγελία, δικογραφία συσχετίστηκε και η μήνυση των κοσμητόρων της Νομικής Σχολής κατά των καταληψιών».


Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου