Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Η Κρήτη αποχαιρέτησε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη



Στο Σελί Ρεθύμνου και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός την Κυριακή στα Ιωάννινα.

Η σορός του άτυχου νέου έφτασε στις 6 το πρωί στο λιμάνι της Σούδας με το πλοίο «Κρήτη 2» της ΑΝΕΚ και συνοδεία αυτοκινητοπομπής, μεταφέρεται στο Ρέθυμνο

Στο λιμάνι της Σούδας είχαν φθάσει από νωρίς το πρωί φίλοι και συγγενείς του Γιακουμάκη, καθώς και πολίτες που, όπως είπαν, έκαναν το ταξίδι για να συμπαρασταθούν  στην οικογένειά του.

Οι σημαίες στα σχολεία των Ιωαννίνων πνέουν σήμερα μεσίστιες, ενώ στις 12 το μεσημέρι οι δάσκαλοι μίλησαν στους μαθητές για την ενδοσχολική βία. Στις 8 το βράδυ στον χώρο μπροστά από το δημαρχείο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση ενάντια στα φαινόμενα βίας και εκφοβισμού, με πρωτοβουλία του δήμου Ιωαννιτών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Το πτώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη κείτονταν επί 38 ημέρες στο σημείο όπου τελικά εντοπίστηκε, τυχαία, το πρωί της Κυριακής. Στο πόρισμά του ο ιατροδικαστής κ. Βουγιουκλάκης ανέφερε ότι ο θάνατός προήλθε από τομή - τραύμα στον δεξί καρπό και ότι από το περιεχόμενο του στομάχου και άλλα στοιχεία προσδιορίζεται ότι ο θάνατος επήλθε το μεσημέρι της 6ης Φεβρουαρίου, λίγη ώρα αφότου ο άτυχος νεαρός είχε γευματίσει στη λέσχη της Γαλακτοκομικής Σχολής. Το μαχαίρι με το οποίο ο 20χρονος πιθανολογείται ότι προκάλεσε το τραύμα στον δεξί καρπό του, βρέθηκε σε κοντινή απόσταση.

Ο 20χρονος φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων ήταν θύμα ενδοσχολικής βίας. Ερευνες για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο της διαδικασίας λαμβάνονται καταθέσεις σπουδαστών της σχολής, επανεξετάζονται επικοινωνίες του 20χρονου μέσω κινητού τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.ά. Κρίσιμος θεωρείται ο ρόλος που διαδραμάτισε η οικογένεια του 20χρονου, η οποία φέρεται να τον πίεζε να ολοκληρώσει τις σπουδές και να επιστρέψει στην Κρήτη για να ασχοληθεί με την τυροκομία. Μάλιστα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε ότι αμέσως πριν την αυτοκτονία είχε δίωρη τηλεφωνική επικοινωνία με τη μητέρα του.


Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου