Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Βασανιστήρια στον Βαγγέλη: Τον έδερναν και τον έπνιγαν με λουριά και ιμάντες





Συγκλονίζουν οι καταγγελίες για τα απίστευτα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλαν τον φοιτητή της γαλακτοκομικης σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη, οι συμφοιτητές του. Εκφοβισμός και ξυλοδαρμοί, λουριά και ιμάντες που του έσφιγγαν τον λαιμό.

Αυτά φέρεται να ήταν μερικά μόνο από τα μαρτύρια σε βάρος του εξαφανισμένου 20χρονου. Αίσθηση προκαλεί και η καταγγελία στελέχους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αποκαλύπτει ότι υπήρξαν ακόμη και «πολιτικές παρεμβάσεις για την κάλυψη των δραστών».
Μάρτυρας - κλειδί, μιλώντας στην εκπομπή "Φως στο τούνελ" της Αγγελικής Νικολούλη περιέγραψε τον τρόμο που ζούσε σχεδόν καθημερινά ο φοιτητής στην εστία της γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων.

"Ήταν κουρασμένος τελευταία ο Βαγγέλης, απογοητευμένος. Μπάνιο έκανε στις τρεις τα ξημερώματα που κοιμόντουσαν οι άλλοι για να μη του κλείσουν το νερό και παγώσει. Αυτό δεν είναι τίποτα. Ξέρω ότι τον έδεσαν οι Κρητικοί στην καρέκλα. Ήταν εκείνη την εβδομάδα μετά τις εκλογές. Στον δεύτερο όροφο. Εκεί που μένουν οι Κρητικοί. Ένας από αυτούς κρατούσε κάτι σαν ιμάντα στο χέρι και ο Βαγγέλης έτρεξε να κατέβει τις σκάλες, να πάει στο δωμάτιό του στον κάτω όροφο. Κι αυτός τον έπιασε. Του έβαλε τον ιμάντα στον λαιμό και τον τράβηξε", λέει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία - σοκ η άγρια επίθεση των συμφοιτητών συνεχίστηκε και στο δωμάτιο του 20χρονου.

"Ο Βαγγέλης αντέδρασε εκείνη τη ώρα και τον απέφυγε. Πήγε στο δωμάτιό του και κλειδώθηκε μέσα. Πήγαν μετά οι άλλοι Κρητικοί και του χτυπούσαν την πόρτα και του φώναζαν " άνοιξε Βαγγέλη θα το μετανιώσεις, κάτσε να μιλήσουμε, πλάκα κάνουμε". Ο Βαγγέλης ήταν αναστατωμένος, κόκκινος, όταν του έβαλαν τον ιμάντα", προσθέτει ο μάρτυρας.
Καταπέλτης είναι και το πόρισμα των ελεγκτών του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης, καθώς αναγνωρίζει ότι ο 20χρονος είχε πέσει θύμα επιθέσεων και εκφοβισμού (bullying), με αποτέλεσμα να ζητηθεί η παραίτηση του διευθυντή της σχολής.

Σήμερα, ωστόσο, ο διευθυντής της σχολής δήλωσε άγνοια, ενώ σοκαρισμένος δηλώνει από τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος κάνει λόγο για πράξεις ντροπής και βαρβαρότητας σε βάρος του σπουδαστή.
"Άμεσα ζήτησα να παυθεί ο διευθυντής της σχολής γιατί σύμφωνα με το πόρισμα, έχει μεγάλες ευθύνες", λέει μεταξύ άλλων.

Αποκαλυπτική είναι και η μαρτυρία στελέχους του υπουργείου στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", ο οποίος λέει:
"Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού, βασανιστηρίων, χλευασμού και άγριου bullying από συμφοιτητές του. Είχε στοχοποιηθεί από 4 νεαρούς από την Κρήτη, οι οποίοι του έκαναν τη ζωή κόλαση στην Εστία της σχολής. Το χειρότερο είναι ότι υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις για την κάλυψη των δραστών".

Την ίδια ώρα, ο θείος του εξαφανισμένου φοιτητή απευθύνει και πάλι δραματική έκκληση να ανοίξουν τα στόματα και να μιλήσουν επιτέλους όλοι όσοι γνωρίζουν το μαρτύριο που ζούσε ο 20χρονος.

Πάντως, συμφοιτητές του Βαγγέλη υποστηρίζουν ότι όλα όσα καταγγέλλονται περί βασανιστηρίων, δεν ισχύουν κι ότι πρόκειται για πλάκα και πειράγματα μεταξύ των σπουδαστών. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του φοιτητή συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στα Ιωάννινα από άνδρες της ΕΜΑΚ και εκατοντάδες εθελοντές.

Το πόρισμα της έρευνας θα κατατεθεί στις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές. Παράλληλα, η ασφάλεια παίρνει νέες καταθέσεις από άτομα που φαίνεται πως γνωρίζουν πολλά, αλλά όλο αυτό το διάστημα κρατούσαν το στόμα τους κλειστό.


Πηγές: megatv, alphatv, imerisia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου