Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

«Ο ύποπτος για το φόνο Νεμτσόφ ομολόγησε υπό πίεση»



Ο Τσετσένος που έχει συλληφθεί για το φόνο του Νεμτσόφ και παραδέχτηκε την εμπλοκή του «φαίνεται να ομολόγησε υπό πίεση», σύμφωνα με τα όσα λέει μέλος της ρωσικής επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που επισκέφθηκε τον κρατούμενο.

Ο ερευνητής, ο Αντρέι Μπαμπούσκιν, υποστηρίζει πως στο σώμα του υπόπτου, του Ζαούρ Νταντάγεφ, υπήρχαν σημάδια βασανισμού και ότι ο ίδιος του είπε πως ομολόγησε μόνο ώστε να απελευθερωθεί φίλος του που είχε επίσης τεθεί υπό κράτηση.

Ο Μπαμπούσκιν, μέλος της επιτροπής, επισκέφθηκε την Τρίτη τον Νταντάγεφ και υποστήριξε, όπως μεταδίδει το BBC, ότι είδε «αριθμό πληγών» στο σώμα του που υποδηλώνουν πως είχε βασανιστεί (πιθανότατα όταν συνελήφθη στην Τσετσενία το περασμένο Σάββατο). «Υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι ο Νταντάγεφ ομολόγησε υπό πίεση», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κρατούμενος τούς είπε ότι ομολόγησε μόνο για να απελευθερωθεί φίλος του που επίσης είχε συλληφθεί και σκόπευε να πει την αλήθεια στο δικαστήριο αλλά «δεν του δόθηκε η ευκαιρία».

Και ο δεύτερος βασικός ύποπτος, σύμφωνα με τις αναφορές, επίσης υποστήριξε πως του ασκήθηκε σωματική βία. Ο δεύτερος δεν έχει παραδεχθεί εμπλοκή στην υπόθεση.


Πηγή : tovima.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου