Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Τουρκία: Νέο κύμα διώξεων κατά οπαδών του Γκιουλέν με συλλήψεις αστυνομικών



Νέα επιχείρηση κατά των Γκιουλενιστών και συλλήψεις ατόμων βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία:H επιχείρησε γίνεται  σε 18 νομούς με επίκεντρο τη Σεβάστεια και ήδη πολλοί Αστυνομικοί είναι υπό κράτηση.

Η επιχείρηση ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στις 11.00΄ στην Άγκυρα, το Εσκίσεχιρ, το Όρντου, το Τσόρουμ και αλλού , με στόχο μέλη της «παράλληλης δομής», όπως λέγεται το Κινημα του ιμαμη Γκιουλέν, τα οποία συμμετείχαν σε παράνομες, όπως αναφέρεται, υποκλοπές.

Σύμφωνα με δημοσιευματα ιστοσελίδων μέχρι στιγμής έχουν τεθεί υπό κράτηση 10 αστυνομικοί, ενώ εκτιμάται ότι μέσα στην ημέρα, ο αριθμός αυτών θα αυξηθεί σε 35.

Ειδικά στη Σεβάστεια, τέθηκαν υπό κράτηση δύο άτομα, το ένα εκ των οποίων χρημάτισε στο παρελθόν Διευθυντής του Τμήματος Μυστικών Υπηρεσιών της περιοχής. Μετά τον προβλεπόμενο ιατρικό έλεγχο, οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας της Ασφάλειας, προκειμένου να ανακριθούν.

Όπως έγινε γνωστό, τέθηκαν επίσης υπό κράτηση και αστυνομικοί σε άλλες πόλεις, οι οποίοι είχαν υπηρετήσει παλαιότερα στη Σεβάστεια. Αναφέρεται επίσης, ότι πραγματοποιήθηκε έφοδος στις οικίες όλων όσοι επρόκειτο να τεθούν υπό κράτηση, αλλά  έλειπαν από τις υπηρεσίες τους με άδεια.


Πηγή : onalert.gr





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου