Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Μακραίνει ο κατάλογος με τα θύματα της γρίπης- Δεν υπάρχει κίνδυνος από τους μετανάστες



Τους 78 έφτασαν οι συνάνθρωποί μας που κατέληξαν αυτό το χειμώνα από επιπλοκές της γρίπης. Όπως μας δηλώνει ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθ. Τσακρής ειδικά για το θέμα των μεταναστών που απελευθερώνονται στο κέντρο της Αθήνας, "είναι προτιμότερη η παραμονή τους σε ανοιχτές κοινωνικές δομές παρά στις κλειστές δομές των κέντρων κράτησης που και λόγω του μεγάλου συγχρωτισμού είναι πολύ πιο εύκολη η εμφάνιση ακι εξάπλωση μεταδοτικού νοσήματος".

Κοντεύουμε τα μέσα Μαρτίου και η επιδημία γρίπης δεν λέει να κοπάσει... Μέχρι σήμερα 177 άνθρωποι έχουν χρειαστεί στην χώρα μας νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από τους οποίους οι 78 έχασαν την μάχη.

Σήμερα σε ΜΕΘ νοσηλέύονται άλλοι 28, αριθμός που δεν μειώνεται παρά το γεγονός ότι ο χειμώνας μετράει τις τελευταίες του εβδομάδες.

Τα θύματα είναι συνήθως ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα που δεν εμβολιάστηκαν και αυτό πρέπει να μας γίνει "μάθημα" για το επόμενο φθινόπωρο.

Σε ό,τι αφορά τους μετανάστες που απελευθερώθηκαν από τα Κέντρα Κράτησης και την πιθανότητα να μεταφέρουν στο κοινωνικό σύνολο μεταδοτικές ασθένειες, ο καθηγητής Τσακρής που είναι μέλος του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, συστήνει να μην ανησυχούμε για την δημόσια Υγεία καθώς οι άνθρωποι αυτοί και είχαν εξεταστεί προηγουμένως και έχουν δυνατότητα πρόσβασης χωρίς φόβο στο δημόσιο σύστημα υγείας.


Πηγή : iatropedia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου