Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Επίθεση άνευ προηγουμένου από την Αυστρία για τις απειλές Καμμένου - "Θα σας στείλουμε πίσω τους μετανάστες και θα υψώσουμε τα σύνορα"



Το ήπιο κλίμα που επιρκατούσε μετά το Eurogroup της Δευτέρας, φαίνεται τελικά πως ήταν σαν την ηρεμία πριν την καταιγίδα!

Μία ημέρα μετά, την "κήρυξη του πολέμου" κατά της Ελλάδας έκανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος με απαράδεκτους υβριστικούς χαρακτηρισμούς, επιτέθηκε στον Έλληνα ομόλογό του, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο κ. Σόιμπλε, τόνισε μετά την ολοκλήρωση του Ecofin σε δημοσιογράφους, πως είπε στον Γιάνη Βαρουφάκη ότι είναι "ανόητα αφελής", όσον αφορά στο πως διαχειρίζεται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με αφορμή την "θύελα" αντιδράσεων που δημιούργησαν οι αναφορές του Γιάνη Βαρουφάκη στην πιθανότητα διενέργειας δημοψηφίσματος, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra.

Λίγο αργότερα όμως, σειρά πήρε η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ - Λάϊτνερ, η οποία αναφέρθηκε στα όσα είπαν προ ημερών ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σχετικά με τους μετανάστες στην Ευρώπη.

"Κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά"

Το μένος της Αυστριακής υπουργού Εσωτερικών είναι πρωτοφανές.

Σκληρότατες κατηγορίες εναντίον της νέας ελληνικής κυβέρνησης, σε σχέση με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αφήσει μετανάστες να εισέλθουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, απηύθυνε με σημερινές δηλώσεις της η αυστριακή υπουργός, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, του συγκυβερνώντος - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

«Πρόκειται για αδιανόητα, απάνθρωπα ολισθήματα, τα οποία στην πραγματικότητα κανένας δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά», διατεινόταν η Μικλ-Λάιτνερ σε δηλώσεις της στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), συμπληρώνοντας πως «είναι επιτέλους καιρός η νέα ελληνική ηγεσία να κάνει πρωτοσέλιδα με λύσεις, αντί με παράλογες απειλές».

«Εάν πάλι κάποιος από την ελληνική ηγεσία θεωρεί σοβαρή αυτή την απειλή, τότε υπάρχουν τελείως σαφείς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τότε αυτοί οι πρόσφυγες θα σταλούν αυτόματα πίσω στην Ελλάδα και κατόπιν μπορούμε να υψώσουμε τα σύνορα, όπως και θα το κάνουμε», προειδοποίησε με πρωτοφανή δριμύτητα η επικεφαλής του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου