Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ν.Δ.: Συνελήφθη ψευδόμενος ο Γ. Πανούσης




Κ. Καραγκούνης: Ούτε κουβέντα από τον αναπληρωτή υπουργό για το αν θα συλλαμβάνονται ή όχι οι παράνομοι μετανάστες

Έντονες επικρίσεις κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση, διατύπωσε εκ νέου η Νέα Δημοκρατία με αφορμή το έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με τους κέντρα κράτησης αλλοδαπών και τους παράνομους μετανάστες.
Σχολιάζοντας τις πρωινές δηλώσεις του κ. Πανούση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Κ. Καραγκούνης υποστήριξε ότι ο αναπληρωτής υπουργός «συνελήφθη ψευδόμενος», κατηγορώντας τον παράλληλα ότι «δεν είπε κουβέντα» για το αν τελικά θα συλλαμβάνονται ή όχι και πού θα κρατούνται οι παράνομοι μετανάστες.

«Ο κ. Πανούσης αρνήθηκε χθες την ύπαρξη του εγγράφου, κάνοντας λόγο για ‘αποκυήματα νοσηρής φαντασίας’. Η αλήθεια είναι ότι, λίγες ώρες μετά, αποκαλύφθηκε ότι το έγγραφο του υπουργείου ήταν πραγματικό», παρατήρησε ο κ. Καραγκούνης.

Χαρακτήρισε επίσης «ψέμα» ότι ο κ. Πανούσης δεν είχε ιδέα για τη διαταγή και ότι «είδε την απόφαση από την τηλεόραση», καθώς όπως επεσήμανε, «η απόφαση ήταν γνωστή στον ίδιο προσωπικά, καθώς και στα υπουργεία Εξωτερικών και Μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, όπως προκύπτει από το ίδιο το έγγραφο και τις κοινοποιήσεις του».
Παρατήρησε δε ότι ενώ ο αναπληρωτής υπουργός ανακάλεσε το έγγραφο «λίγες ώρες μετά, τον άδειασε η ίδια η συνάδερφός του η υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Χριστοδουλοπούλου, η οποία δηλώνει ότι το έγγραφο εκφράζει κυβερνητική πολιτική που είχε συναποφασιστεί μεταξύ της ιδίας και του κ. Πανούση, λίγες μέρες πριν».

Ο κ. Καραγκούνης υποστήριξε ακόμη ότι η επίμαχη διαταγή βασίζεται σε προγενέστερες πολιτικές αποφάσεις του υπουργείου του (1604/15/321533 που εκδόθηκε στις 18/2, 1604/15338823 που εκδόθηκε στις 21/02 και 1604/15/371049 που εκδόθηκε στις 27/02), καλώντας μάλιστα τον κ. Πανούση να τις δώσει στη δημοσιότητα.

Διερωτήθηκε δε «πού βρίσκονται σήμερα όσοι παράνομοι μετανάστες πήραν το εξιτήριο από τα κέντρα κράτησης», ενώ τέλος προειδοποίησε τον κ. Πανούση «να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει το θέμα για κομματικές διώξεις σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., που το μόνο που έκαναν ήταν να ακολουθήσουν τις εντολές της πολιτικής τους ηγεσίας».


Πηγή : naftemporiki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου