Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Πρόταση μομφής θα καταθέσει εντός των ημερών κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου η ΝΔ



Σφοδρή κριτική στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη συμπεριφορά της και κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας το βράδυ της Δευτέρας -μια στάση που προκάλεσε την αποχώρηση από την αίθουσα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ- εξαπέλυσαν από το πρωί της Τρίτης στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και της συμπολίτευσης.

Αιχμές κατά της προέδρου της Βουλής άφησε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος του σώματος και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος. «Υπάρχει ένα σχολαστικισμός και από την πρόεδρο (...) Έχουμε μια απειρία θα έλεγα» παραδέχτηκε ο Αλ. Μητρόπουλος, ο οποίος όμως προσέθεσε πως «γίνονται υπερβολές και από τις δυο πλευρές».

Από τη Νέα Δημοκρατία πάντως το κλίμα είναι πλέον πολεμικό κατά της προέδρου της Βουλής.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος προανήγγειλε πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά το Πάσχα.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 FM o Γεράσιμος Γιακουμάτος είπε: «Η κυρία πρόεδρος δεν σέβεται ότι δεν βγήκε μόνο με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ. Την ψήφισε και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Ηταν τρομακτική η συμπεριφορά της.

» Εγώ προσωπικά μετάνιωσα (που την ψήφισα). Εγώ πιστεύω ότι απηχώ τις απόψεις όλων των βουλευτών και εγώ μετάνιωσα πού ψήφισα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Μετάνιωσα πού ψήφισα την κ. Κωνσταντοπούλου, γιατί αυτή την συμπεριφορά δεν την περίμενε κανείς και το λέω ευθέως.

» Δεν το λέω εγώ, το λένε και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν συνεχίσει αυτή την κατάσταση, αυτή την αντιδημοκρατική συμπεριφορά, ότι εκείνη είναι στο Κοινοβούλιο και δεν είναι οι βουλευτές, θα δεχθεί πρόταση μομφής.

» Όχι τώρα που είναι άγιες μέρες, θα κρίνει το κόμμα πότε. Κάνει κακό στον Τσίπρα, κάνει κακό στο Κοινοβούλιο, κάνει κακό στους θεσμούς, στη Δημοκρατία. Έχουν αγριέψει όλοι οι βουλευτές με τη συμπεριφορά της» συμπλήρωσε ο Γερ. Γιακουμάτος.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πλακιωτάκης, γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε:

«Η στάση της προέδρου της Βουλής προσβάλλει συχνά τον θεσμό, δημιουργεί εντυπώσεις και στην ουσία προκαλεί αναστάτωση εντός του κοινοβουλίου».

Αφορμή η χθεσινή απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να δώσει το λόγο στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο επί προσωπικού, εξαιτίας αναφοράς του Αντώνη Σαμαρά.

«Αυτό που έγινε χθες ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Τα χτυπήματα της προέδρου της Βουλής προς την ΝΔ ειναι απανωτά» ανέφερε ο Γ. Πλακιωτάκης.

Σημείωσε ότι δεν μπορεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την τοποθέτηση του κάθε αρχηγού ή βουλευτή να σχολιάζει ή να υπαινίσσεται με ειρωνικά σχόλια, ειδικά όταν αναζητείται η μίνιμουμ συνεννόηση και συναίνεση μεταξύ των κομμάτων.



Πηγή : in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου