Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Το Βατικανό στηρίζει στρατιωτική δράση κατά του Ισλαμικού Κράτους



Ο αρχιεπίσκοπος Σιλβάνο Τομάσι, κορυφαίος διπλωμάτης στον ΟΗΕ στη Γενεύη, επισημαίνει σε συνέντευξή του ότι οι τζιχαντιστές διαπράττουν «γενοκτονία»

Το Βατικανό δηλώνει ότι η στρατιωτική δράση κατά του Ισλαμικού Κράτους είναι επιβεβλημένη, αν δεν βρεθεί πολιτική λύση, προκειμένου να σταματήσουν οι διώξεις κατά των Χριστιανών και άλλων θρησκευτικές μειονοτήτων στη Μέση Ανατολή.

Ο αρχιεπίσκοπος Σιλβάνο Τομάσι, κορυφαίος διπλωμάτης στον ΟΗΕ στη Γενεύη, επισημαίνει σε συνέντευξή του ότι οι τζιχαντιστές διαπράττουν «γενοκτονία» και πρέπει να σταματηθούν.

Το Βατικανό παραδοσιακά είναι επιφυλακτικό έως αρνητικό σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή. Σημειώνεται ότι ο πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε στις 21 Φεβρουαρίου τον αποκεφαλισμό Αιγυπτίων Κοπτών Χριστιανών στη Λιβύη.

Ο τζιχαντιστές προσφέρουν στις θρησκευτικές μειονότητες την επιλογή προσηλυτισμού στο Ισλάμ, ή στην καλύτερη περίπτωση, την εκδίωξή τους από περιοχές στις οποίες διέμεναν εδώ και χιλιάδες χρόνια. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους υπό το φόβο των αγριοτήτων του ΙΚ.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου