Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Τουρκία: Βαρυποινίτης σκότωσε τη γυναίκα του μέσα στη φυλακή


Τούρκος βαρυποινίτης, καταδικασμένος για φόνο, σκότωσε τη σύζυγό του που πήγε να τον επισκεφθεί στη φυλακή της Σεβάστειας κόβοντάς της τον λαιμό με ένα μαχαίρι που είχε για να καθαρίζει φρούτα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan, ο 33χρονος Μετίν Αβτσί σκότωσε τη σύζυγό του Λεϊλά όταν έμειναν μόνοι οι δυο τους  έναν χώρο που προορίζεται για τις «συζυγικές» επισκέψεις. Ο Αβτσί είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών για τη δολοφονία συγγενή του.

Για αδιευκρίνιστο ακόμη λόγο, ο κρατούμενος πήρε το μαχαίρι που υπήρχε μέσα σε μια φρουτιέρα στο κελί και έκοψε το λαιμό της γυναίκας του. Στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του. 

Οι φύλακες τον βρήκαν αναίσθητο και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί κατάφεραν να του σώσουν τη ζωή.

Στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του σωφρονιστικού συστήματος η Τουρκία ίδρυσε από το 2013 «συζυγικά» κελιά, τα λεγόμενα και «ροζ δωμάτια», όπου οι κρατούμενοι μπορούν να περάσουν μέχρι και 24 ώρες με τους συντρόφους τους, υπό την προϋπόθεση ότι θα δώσει άδεια η διεύθυνση της φυλακής.

Η συζυγική βία είναι πολύ διαδεδομένη στην Τουρκία, όπου περίπου 300 γυναίκες δολοφονήθηκαν πέρυσι.

Η μη κυβερνητική οργάνωση «Σταματήστε τη βία κατά των γυναικών» κατήγγειλε το έγκλημα που διαπράχθηκε μέσα στη φυλακή και απαίτησε από την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση να επιβάλλεται αυτομάτως η ποινή των ισοβίων στους δολοφόνους γυναικών.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου