Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Σαμαράς: Ο χρόνος και τα χρήματα τελειώνουν



«Ο Τσίπρας πρέπει να περάσει τις εξετάσεις των νέων μέτρων» και τρόικα και Eurogroup θα τον βαθμολογήσουν, αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ

«Ο χρόνος και τα χρήματα τελειώνουν. Όπως τελειώνουν και τα ψέματα που ακούγαμε μέχρι τώρα», σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος σε σημερινή δήλωσή του αναφορικά με τις χθεσινές εξελίξεις και τη συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες, τονίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας, πρέπει τώρα «να περάσει τις εξετάσεις των νέων μέτρων».

«Ξεκάθαρη προϋπόθεση για να σωθεί η Ελλάδα από την ασφυξία, είναι ο κ. Τσίπρας να περάσει τις εξετάσεις των νέων μέτρων», αναφέρει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι  «βαθμολογητές του θα είναι η τρόικα στην Αθήνα και το Eurogroup στις Βρυξέλλες» και όλα αυτά «την ώρα που ο χρόνος και τα χρήματα τελειώνουν, όπως τελειώνουν και τα ψέματα που ακούγαμε μέχρι τώρα».

Σημειώνεται ότι χθες, ο πρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε στις Βρυξέλλες όπου είχε σειρά άτυπων επαφών με κεντροδεξιούς αξιωματούχους, στο περιθώριο της συνεδρίασης  των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που προηγήθηκε της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής.

Ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και άλλους.  

Σε όλες τις επαφές που είχε, αλλά και στη διάρκεια της συνεδρίασης, στην οποία αν και ήταν στην επίσημη ατζέντα τέθηκε με δική του πρωτοβουλία το ελληνικό ζήτημα, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε την ανάγκη «να βρεθεί πάση θυσία λύση», καθώς, όπως είπε, «επιδεινώνεται η κατάσταση, κυρίως από πλευράς ρευστότητας».

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε όλους τους παριστάμενους στη συνεδρίαση να βοηθήσουν για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και στην Ευρωζώνη.    


Πηγή : protothema.gr  



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου