Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Ο Μπόρις Νεμτσόφ είχε εξομολογηθεί ότι φοβόταν για την ζωή του


Σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από τη δολοφονία του χθες στη Μόσχα ο επικριτής του Κρεμλίνου Μπόρις Νεμτσόφ είχε εξομολογηθεί σε μια ρωσική εφημερίδα χαμηλής κυκλοφορίας τους φόβους του και την ανησυχία της οικογένειάς του σχετικά με την ασφάλειά του.

«Ξέρετε, ναι… λίγο» είχε απαντήσει ο πρώην αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης στο δημοσιογράφο της εφημερίδας Sobessednik όταν εκείνος τον ρώτησε εάν φοβόταν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα μπορούσε να διαπράξει μια επίθεση εναντίον του. «Εντούτοις δεν τον φοβάμαι και τόσο. Εάν φοβόμουν πολύ, δεν θα ήμουν επικεφαλής ενός κόμματος της αντιπολίτευσης και δεν θα έκανα ό,τι κάνω» είχε δηλώσει στις αρχές Φεβρουαρίου σε αυτήν την εφημερίδα.

Ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός, που προκάλεσε το μένος πολλών καταγγέλλοντας τη «ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας» είχε περιγράψει ότι συζητούσε συχνά για την πολιτική κατάσταση στην χώρα του με τη μητέρα του, την 87χρονη Ντίνα Άιντμαν, στην οποία ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε τα συλλυπητήριά του σήμερα. «Είναι κατηγορηματικά αντίθετη με ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Εκτιμά ότι πρόκειται για μία καταστροφή και έναν ολοκληρωτικό εφιάλτη. Όμως αυτό που την ανησυχεί περισσότερο από την Ουκρανία, είναι ο Πούτιν» είχε επισημάνει εκείνη την περίοδο ο Νεμτσόφ. «Κάθε φορά που τη ρωτάω, εκείνη μωρολογεί: «πότε θα σταματήσεις να κατηγορείς τον Πούτιν; Θα σε σκοτώσει!»» είχε συνεχίσει ο ίδιος. «Εκείνη φοβάται πραγματικά ότι θα με δολοφονήσουν πολύ σύντομα εξαιτίας των πολιτικών μου θέσεων».

Ο Μπόρις Νεμτσόφ είχε δεχθεί πολυάριθμες απειλές σε διάστημα πολλών ετών. «Ελπίζω ωστόσο ότι η κοινή λογική θα υπερισχύσει και ότι ο Πούτιν δεν θα σας σκοτώσει» είχε πει αστειευόμενος ο δημοσιογράφος της Sobessednik. «Θεού θέλοντος. Το ελπίζω κι εγώ» του είχε απαντήσει ο Μπόρις Νεμτσόφ.


Πηγή : ikypros.com


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου