Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Aύξηση φόρου για εισοδήματα άνω των 25.000€ η των 30.000€



Όλα για τη συμφωνία, φαίνεται ότι είναι το σύνθημα του οικονομικού επιτελείου. Κάπως έτσι ψηλά στη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις είναι οι άμεσες αλλαγές στο φορολογικό με νέους φόρους και πρόστιμα, αλλά και στόχο για έσοδα από την φοροδιαφυγή στα 800 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2015.

Στη λίστα που πρόκειται να παρουσιαστεί ως την Τετάρτη το Brussels Group εξέχουσα θέσει περιλαμβάνουν οι αλλαγές στο φορολογικό που αφορούν κυρίως στις νέες κλίμακες φορολόγησης που μειώνουν το φόρο για τα χαμηλά εισοδήματα και ειδικά, σύμφωνα με πληροφορίες για εκείνα ως 12.000 ευρώ, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν και μειώσεις για εισοδήματα μέχρι 15.000 ευρώ. Την ίδια ώρα όμως οι αλλαγές θα αφορούν σε σημαντικές αυξήσεις φόρου για εισοδήματα άνω των 25.000 ή των 30.000 ευρώ όχι μόνο για να ισοσκελιστούν οι απώλειες από τη μείωση της φορολόγησης στα χαμηλά εισοδήματα, αλλά για την αύξηση των εσόδων και αυτό οδηγεί αυτομάτως σε σημαντική αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης αυτών των προσώπων.

Παράλληλα παίρνει τέλος η αυτοτελής και συνήθως ευνοϊκότερη φορολόγηση εισοδημάτων όπως από μερίσματα μετοχές κλπ

Οι ελάχιστες φοροαπαλλαγές που έχουν απομείνει αναμένεται να περικοπούν ακόμη περισσότερο, ενώ σημαντικές αλλαγές θα υπάρξουν και στο κυνήγι της φοροδιαφυγής με νέου τύπου πρόστιμα τα οποία θα επιβάλλονται και θα πρέπει να πληρώνονται με διαδικασίες εξπρές.


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου