Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Παραπέμπονται σε δίκη 64 άτομα για την υπόθεση Siemens


Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπονται 64 κατηγορούμενοι, σχεδόν δέκα χρονια μετά την αποκάλυψη για τα μαύρα ταμεια της Siemens, προκειμενου να δικαστούν για τη σύμβαση 8002 που αφορούσε την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Μεταξυ άλλων στο εδώλιο θα καθίσουν οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργιου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Θεόδωρος Τσουκάτος, 13 Γερμανοί, πρώην στελέχη της μητρικής εταιρίας, καθως και πρωην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ. Οι πράξεις που τους αποδίδονται κατά περίπτωση ειναι: ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, καθως και συνεργεία στις πράξεις αυτές.

Με το ίδιο βουλευμα απαλλάσσονται απο την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργανωσης 80 κατηγορούμενοι καθως και κάποιοι εξ αυτών για επιμέρους πράξεις λογω παραγραφης.

Aπο όλες τις κατηγορίες απαλλάσσονται τα παιδιά του έως σημερα καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα, Σάλινα, Αλεξία και Φοίβη.

Με το βούλευμα, τελος, διατηρούνται τα εντάλματα σύλλψης σε βάρους των Μ. Χριστοφοράκου , Χ. Κάραβελα και του τράπεζιτη Ζαν Κλόντ Οσβαλντ.


Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου