Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Δεν έχει ντροπή αυτός ο άνθρωπος!! Νίκος Φωτόπουλος «οι καταναλωτές καρπώθηκαν τα 2,8 δις. ευρώ που έκλεψε η ΔΕΗ



Καρπώθηκαν οι καταναλωτές χρήματα της ΔΕΗ κύριε Φωτόπουλε;

Γράφει η Ντίνα Καραμάνου

Τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι ιερά και η αμοιβή τους ακόμη πιο ιερή.

Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι η αποτύπωση της άσκησης αυτών των δικαιωμάτων. Και η διεκδίκηση, από την πλευρά των εργαζομένων, πάντα για κάτι καλύτερο, είναι καθήκον.

Διαφέρει, βέβαια, αυτό το πλαίσιο, από την διεκδίκηση επιδομάτων «κυλιόμενης βάρδιας» για ανθρώπους που τελούν υπό συνδικαλιστική άδεια.

Διαφέρει, επίσης, η έμμεση αύξηση με την ονομασία «τροφείο».

Διαφέρει, τέλος, το να παρακάμπτεις αποφάσεις δικαστών και επιθεωρητών -απαγορεύεται η εργοδοσία να επιδοτεί το συνδικαλιστικό όργανο-με ένα νομικό τέχνασμα στην τελευταία παράγραφο της Συλλογικής Σύμβασης (η παρακράτηση εκ μέρους της ΔΕΗ 2 ευρώ μηνιαίως από κάθε εργαζόμενο για να αποδίδονται στην ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ).

Η κριτική δεν αφορά στους εργαζόμενους και τις διεκδικήσεις τους, αλλά στην κυβέρνηση που συνέστησε «λιτό βίο» και παρέπεμψε σε καλένδες διετίας τον κατώτατο μισθό (προεκλογική «σημαία» του ΣΥΡΙΖΑ).

Η κριτική αφορά, επίσης, στη διοίκηση της ΔΕΗ, που τα τελευταία 4 χρόνια έχει αυξησει ουκ ολίγες φορές τα τιμολόγιά της, ενώ έπαιξε και τον ρόλο του φοροεισπράκτορα και δεν διστάζει να κόψει το ρεύμα ακόμη και σε ανθρώπους που ζουν με μηχανήματα.

Σε αυτά θα ήταν καλό να απαντήσει η διοίκηση της ΔΕΗ.

Όμως, το να λέει ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, ότι «και οι καταναλωτές καρπώθηκαν τα 2,8 δις. ευρώ που έκλεψε η ΔΕΗ τα τελευταία τρία χρόνια από την κατακρεούργηση των μισθών», προκαλεί δυσάρεστη αίσθηση.

Προκαλεί, κυρίως, μια πικρία που το «ξύδι» δεν αρκεί για να τη σβήσει.

Η κοινωνία, πέντε χρόνια τώρα, καταπίνει χολή στα ταμεία της ΔΕΗ και στα ρολόγια που ξηλώνουν οι εργολάβοι της.


Πηγή : newpost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου