Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Αφγανιστάν: Απολύτως αθώα η 27χρονη που λιντσαρίστηκε


Εσφαλμένα κατηγορήθηκε η γυναίκα που λιντσαρίστηκε την περασμένη εβδομάδα από εξαγριωμένο πλήθος μπροστά σε αστυνομικούς στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, επειδή φέρεται να έκαψε το Κοράνι, απεφάνθη σήμερα ο ανώτερος ποινικός ανακριτής της χώρας.

Μάλιστα, βίντεο από κινητό που κυκλοφόρησε μέσω διαδικτύου στη χώρα, εμφανίζει αστυνομικούς να παρακολουθούν αμέτοχοι ένα εξαγριωμένο πλήθος ανδρών να λιντσάρει την 27χρονη Φαρκχούντα. Κατόπιν, οι ίδιοι φαίνονται να βάζουν φωτιά στο πτώμα της και να το πετούν σε ποτάμι.

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη στην κεντρική Καμπούλ υπό το φως της μέρας. "Χθες το βράδυ, εξέτασα όλα τα έγγραφα και τα αποδεικτικά στοιχεία εκ νέου, αλλά δεν μπόρεσα να βρω καμία ένδειξη ότι η Φαρκχούντα έκαψε το Ιερό Κοράνι", δήλωσε ο στρατηγός Μοχάμεντ Ζαχίρ στους δημοσιογράφους στην κηδεία της γυναίκας που τελέστηκε σήμερα. "Η Φαρκχούντα ήταν απολύτως αθώα", είπε σχετικά.

Τη δολοφονία καταδίκασε ο αφγανός πρόεδρος και άλλοι αξιωματούχοι, αλλά υπήρξαν και φωνές που την επικρότησαν--περιλαμβανομένου ενός προβεβλημένου κληρικού, ο οποίος υποστήριξε ότι οι άνδρες είχαν το δικαίωμα να υπερασπιστούν τις ισλαμικές τους πεποιθήσεις με κάθε τρόπο.



Πηγή: Megatv


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου