Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Οι δέκα καλύτερες παραλίες της Ελλάδας για το 2015



Το Tripadvisor δημοσίευσε τη λίστα με τις 10 καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα για το 2015, όπως τις ανέδειξαν οι αναγνώστες του ταξιδιωτικού σάιτ μετά από ψηφοφορία.

10. Άγιος Προκόπιος – Νάξος 


Σχόλιο χρήστη:

"Μεγάλη έκταση!" "Όμορφη και καθαρή παραλία για μπάνιο και βόλτες! Και το χειμώνα ακόμα, πάρτε τα ποδήλατα τις Κυριακές και βγείτε στον θαλασσινό αέρα! Το καλοκαίρι είναι τα πάντα ανοιχτά και η περιοχή ζωντανεύει, γίνεται αγνώριστη!"

Καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε: Μάιος – Οκτώβριος

9. Άντονι Κουίν - Φαληράκι, Ρόδος 


Σχόλιο χρήστη:

 "Ο κορυφαίος κολπίσκος των Βαλκανίων " «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» γυρίστηκαν στην συγκεκριμένη παραλία το 1961.Ο Άντονι Κουίν μαγεύτηκε από αυτόν τον μικροσκοπικό κόλπο. Η παραλία κέρδισε το όνομά του Άντονι Κουίν, όχι μόνο επειδή στη ταινία πρωταγωνίστησε ο διάσημος ηθοποιός, αλλά και επειδή ο ίδιος ο Anthony Quinn ήθελε να την αγοράσει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.  

Καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε: Μάιος – Οκτώβριος

8. Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα 



"Σχόλιο χρήστη:

Το τοπίο στην Παλαιοκαστρίτσα είναι επιβλητικό με τους βράχους και τα καταγάλανα νερά...Σίγουρα από τα καλύτερα που έχω δει...Η βόλτα μέχρι το μοναστήρι καθώς και το χωριό Λάκωνες συνοδεύουν τέλεια την εκδρομή εκεί. Αξιόλογο επίσης είναι και το ενυδρείο στην Παλαιοκαστρίτσα όπου στο πίσω μέρος του έχει μια όμορφη μικρή παραλία και την καλύτερη θέα..!"
Καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε: Ιούλιος – Αύγουστος

7. Μύρτος, Κεφαλονιά


Σχόλιο χρήστη:

"Το τοπίο είναι μαγικό!" "Η θέα κόβει την ανάσα, όσο για τη παραλία είναι μαγευτική! Υπάρχει οργάνωση και αυτό είναι πολύ βασικό, Στην άκρη της παραλίας υπάρχουν μια σπηλιά και το χειμώνα ένας καταρράκτης, το τοπίο είναι φανταστικό! Όταν, όμως, έχει κακοκαιρία γίνεται επικίνδυνος, δυστυχώς!" Είναι η πιο διάσημη παραλία του νησιού. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς, ανήκει στο δήμο Πυλάρου και απέχει γύρω στα 30 χλμ. από το Αργοστόλι.  

Καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε: Μάιος - Σεπτέμβριος

6. Σαρακίνικο, Μήλος


Σχόλιο χρήστη:

"Μοναδικό τοπίο" "Παραλία που δεν βρίσκεις εύκολα. Μοναδικό τοπίο. Ωραία νερά. Ηρεμία και χαλάρωση. Έχει λίγο περπάτημα για να φτάσεις, αλλά αξίζει να το δείτε."   Τα ηφαιστειογενή διαβρωμένα βράχια διεισδύουν στη θάλασσα δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές, ενώ η έλλειψη πρασίνου, σε συνδυασμό με το λευκό χρώμα βράχων και την έντονη αντανάκλαση του φωτός, δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο. Το Σαρακήνικο, το οποίο πήρε το όνομά του από τους Σαρακηνούς πειρατές, έχει θέα στην Σίφνο και στην Κίμωλο.

Καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε: Μάιος – Οκτώβριος

5. Ναυάγιο, Ζάκυνθος 


Σχόλιο χρήστη:

"Ένας must προορισμός για τον κάθε επισκέπτη" Το Ναυάγιο είναι από τις πιο πολύ φωτογραφημένες παραλίες στο κόσμο. Σε πολλά βιβλία και περιοδικά περιγράφεται ως το καλύτερο αξιοθέατο της Ζακύνθου και από τις πιο διάσημες παραλίες της Ελλάδας.  

Καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε: Μάιος – Οκτώβριος

4. Κόλπος Άγιου Παύλου, Λίνδος 


Σχόλιο χρήστη:

"Μια από τις καλύτερες παραλίες." "Στον Άγιο Παύλο πρέπει να πάς νωρίς για να βρεις ελεύθερη ξαπλώστρα, το μπάνιο όμως εκεί είνια μια πραγματική αποκάλυψη. Κρυσταλλένια γαλαζοπράσινα νερά, βράχοι και πολύ γαλάζιο σε κάνουν να μην θες να φύγεις από την θάλασσα. Και στο τέλος, στην καντίνα στην άλλη πλευρά του όρμου, μια γευστική πανδαισία."   Ο Άγιος Παύλος είναι ένας μικρός, κλειστός κολπίσκος με δύο μικρές παραλίες. Οι παραλίες είναι στρωμένες με βότσαλα. Ακριβώς από πάνω μπορείτε να δείτε την περίφημη Ακρόπολη της Λίνδου.

Καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε: Μάιος – Οκτώβριος

3. Λιμνοθάλασσα του Μπάλου, Χανιά 


Σχόλιο χρήστη:

"Πολύ όμορφο από ψηλά " Είναι μια ρηχή αμμουδερή παραλία που σχηματίζεται ανάμεσα στο Ακρωτήριο της Γραμβούσας και το μικρότερο ακρωτήριο Τηγάνι. Ο Μπάλος αποτελεί σίγουρα την πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Κρήτης, ένα πολύ αγαπημένο θέμα όλων των τουριστικών οδηγών της Ελλάδας.

Καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε: Μάιος – Οκτώβριος

2. Εγκρεμνοί, Λευκάδα


Σχόλιο χρήστη:

"Ιδιαίτερη" Ο επισκέπτης μπορεί να προσεγγίσει την αμμώδη παραλία είτε κατεβαίνοντας τα 338 σκαλοπάτια είτε με κάποιο από τα σκάφη που καθημερινά φθάνουν στην παραλία. Έχει έκταση περίπου 2 χλμ. και βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος. Απέχει 38 χιλιόμετρα από τη πόλη της Λευκάδας και 4 χιλιόμετρα από το χωριό Αθάνι.

Καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε: Μάιος – Σεπτέμβριος

1. Ελαφονήσι, Κρήτη 


Σχόλιο χρήστη:

"Παράδεισος" "Η θάλασσα ήταν γαλήνια και όμορφη. Τα χρώματα είναι έντονα: γαλάζια νερά, ροζ άμμος. Παράδεισος." Έχει ενταχθεί στις προστατευόμενες περιοχές Natura, καθώς είναι γεμάτο αμμοθίνες με κρινάκια της άμμου και κέδρους. Επίσης, εδώ φωλιάζουν οι απειλούμενες χελώνες careta careta και πολλά είδη σπάνιων ζώων.

Καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε: Μάιος – Οκτώβριος


Πηγή : lifo.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου