Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Στις 20 Απριλίου αρχίζει η δίκη της Χρυσής Αυγής



O κύβος ερρίφθη και η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής θα ξεκινήσει στις 20 Απριλίου σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού, με κατηγορουμένους στο εδώλιο 18 βουλευτές του εν λόγω κόμματος που εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτιά του στις εκλογές του Ιουνίου του 2012.

Στο εδώλιο επίσης θα καθίσει πλειάδα στελεχών της Χ.Α., μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Ρουπακιάς, φυσικός αυτουργός της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Η δίκη για την πολυσύνθετη εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, η πρώτη τα τελευταία χρόνια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για εγκλήματα ναζιστικού τύπου, αναμένεται να προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον όχι μόνον των ελληνικών αλλά και των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης, καθώς είναι μία δίκη-σταθμός για τις εγκληματικές δράσεις του ένοπλου πυρήνα της Χρυσής Αυγής που κλιμακώθηκαν μετά την είσοδό της στη Βουλή τον Ιούνιο του 2012.

Η δικογραφία που συνιστά και το υλικό αυτής της δίκης είναι ογκωδέστατη, ξεπερνάει τις 30.000 σελίδες και υπήρξε προϊόν των συντονισμένων ερευνών που διενήργησαν οι δικαστικές αρχές, ξεκινώντας από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ο οποίος παρήγγειλε και τις πρώτες διώξεις, ενώ τη σκυτάλη των ερευνών παρέλαβε ο ειδικός ανακριτής Σπύρος Γεωργουλέας προτού η υπόθεση φθάσει, λόγω της μείζονος σπουδαιότητάς της, στο Εφετείο και στα χέρια ειδικών ανακριτριών.

Οι ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου είναι που σήκωσαν και το μεγάλο βάρος των ερευνών τόσο για τη δράση των βουλευτών όσο και των εμπλεκομένων στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Από τις πολύμηνες έρευνες των δικαστικών αρχών που εποπτεύθηκαν από τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο (σημερινό προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών) προέκυψαν εκατοντάδες επιβαρυντικά στοιχεία για εγκληματικές δραστηριότητες βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής σε όλη την επικράτεια.

Πληθώρα ρατσιστικών επιθέσεων σε στοχοποιημένα άτομα, κυρίως αλλοδαπούς και πολιτικούς αντιπάλους, ξυλοδαρμοί και απόπειρες ανθρωποκτονιών συνθέτουν το εγκληματικό παζλ της δράσης του σκληρού πυρήνα της Χρυσής Αυγής, με κορωνίδα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι λίγο προτού αρχίσει ο κύκλος των ερευνών που έφερε στο εδώλιο τους παράνομους της Χρυσής Αυγής.

Τόσο η εμπεριστατωμένη εισαγγελική πρόταση του Ισίδωρου Ντογιάκου, που αριθμεί 700 σελίδες, όσο και το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που παρέπεμψε τους κατηγορουμένους σε δίκη, θεμελιώνουν με επιχειρήματα την εγκληματική οργάνωση που δρούσε μέσα στους κόλπους της Χρυσής Αυγής.

Ο σκληρός πυρήνας του κόμματος, όπως αναφέρεται στο βαρύ κατηγορητήριο, συνιστούσε εγκληματική οργάνωση με πολιτικό μανδύα, διέθετε ένοπλο τμήμα, στρατιωτική οργάνωση, ναζιστικού τύπου ιεραρχία και δομή, ναζιστική ιδεολογία και πρωτίστως είχε ως σκοπό την εξόντωση διά της βίας πολιτικών αντιπάλων και ατόμων που για λόγους ρατσιστικούς είχαν στοχοποιηθεί.

Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος διαδραμάτιζε, κατά την κατηγορία, νευραλγικό ρόλο στον εγκληματικό μόρφωμα, καθώς ήταν ο απόλυτος αρχηγός και κυρίαρχος κατά τα ναζιστικά πρότυπα, γνωρίζοντας και εγκρίνοντας τα πάντα.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου