Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Συντάξεις: Επιπλέον 2 ως 5 χρόνια από Σεπτέμβριο


Το Ασφαλιστικό αλλάζει σε όλα τα επίπεδα. Είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι ασφαλισμένοι που θα δουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να αυξάνονται τα όρια ηλικίας και να προστίθενται από 2 ως 5 έτη εργασίας για τη σύνταξη.
Μάλιστα αναμένεται να θιγούν και κάποια από τα κατοχυρωμένα δικαιώματα καθώς υπάρχει μεγάλη επίπτωση στα Ταμεία, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι αλλάζουν τα πάντα σε ό,τι αφορά στις εθελούσιες εξόδους από τις ΔΕΚΟ και τις Τράπεζες καθώς ο υπουργός έχει ζητήσει την πλήρη εφαρμογή του νόμου ώστε να μην υπάρχουν απώλειες για τα Ταμεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όσοι έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα σύνταξης το 2012, αλλά απέχουν από το ηλικιακό όριο από δύο ως πέντε έτη φαίνεται ότι χάνουν το δικαίωμα, ενώ στο στόχαστρο μπαίνει και η συνταξιοδότηση στα 58 ακόμη και για όσους έχουν συμπληρώσει 35ετια.

Ειδικά για όσους απέχουν σήμερα πέντε έτη από τα 58, το κατώτερο δηλαδή ηλικιακό όριο, όλα δείχνουν πως έρχεται αύξηση από 2 ως τέσσερα έτη. Θα πάρουν σύνταξη δηλαδή είτε στα 60 είτε στα 62 έτη.

Η οριστική λίστα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι και να εφαρμοστεί από το ερχόμενο Φθινόπωρο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αναμένεται να ανοίξει όλη τη βεντάλια των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων πριν τα 62 έτη.



Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου