Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Αποφυλακίζονται Λόγω παρέλευσης του 18μηνου ο Μιχαλολιάκος και ο Λαγός



Αποφυλακίζονται λόγω συμπληρώσεως του 18μηνου, ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός, που ήταν προφυλακισμένοι από τα τέλη του Σεπτεμβρίου 2013 για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. 

Την αποφυλάκισή τους με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους διέταξε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας λόγω λήξης των 18μηνου προσωρινής κράτησης. 

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, θα είναι υποχρεωμένος να παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό, όρος που του είχε επιβληθεί για κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων μετά την απολογία τους στις εφέτες- ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου. 

Παράλληλα, στο γραμματέα της Χρυσής Αυγής επιβλήθηκε και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Σχετική πρόταση είχε υποβάλει ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Προβατάρης, ο οποίος ωστόσο είχε ζητήσει και την επιβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ. 

Στο Γιάννη Λαγό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της μη συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση. 

Σε λίγες μέρες με τη λήξη του ορίου των 18 μηνών προσωρινής κράτησης αναμένεται να αποφυλακιστεί και ο φερόμενος ως υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου