Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

YAMAHA TMAX 530, TMAX IRON MAX 2015: ΜΙΚΡΟ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ


Tο μεγαλύτερο σκούτερ της γιαπωνέζικης εταιρίας των τρια διαπασών, το Yamaha TMAX, ο βασιλιάς maxi scooter ανανεώνεται και αποκαλύπτεται στην EICMA 2014. Μαζί του και το TMAX Iron Max 2015

Η εταιρία του Iwata επανέρχεται ταχύτατα στο “θέμα” ΤΜΑΧ, το πιο καλοπουλημένο σκούτερ της από το 2001 που έκανε το λανσάρισμά του, με νέα χαρακτηριστικά, αλλά και μια νέα ειδική έκδοση που ονομάζεται Iron Max, που φοράει ακόμα πιο εξωτικά εξαρτήματα.

Τα βασικά χαρακτηριστικά έχουν παραμείνει στα δυο σκούτερ, όπως για παράδειγμα ο δικύλινδρος κινητήρας των 530cc και το αλουμινένιο πλαίσιο των δύο δοκών. Το νέο TMAX του 2015 δέχεται facelift στο ρύγχος (με ρυθμιζόμενη ζελατίνα σε δύο θέσεις) με νέα σχεδίαση προβολέων και τη χρήση LED, διατηρώντας τις γωνίες του προκατόχου του.



Επίσης έχουν τοποθετηθεί νέοι καθρέφτες – υπήρχαν παράπονα από πολλούς ιδιοκτήτες των προηγούμενων ΤΜΑΧ – με μακρύτερα μπράτσα, ψηλότερα τοποθετημένοι.

Η μεγάλη διαφορά για το 2015 αφορά στο πιρούνι που είναι ανεστραμμένο, με καλάμια 41 mm, πιο άκαμπτο και ελαφρύτερο από πριν, μαζί με ένα ξανασχεδιασμένο φτερό που δίνει πιο σπορ εμφάνιση.

Οι ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες των δίσκων του μπροστινού τροχού που προορίζονταν αρχικά για σπορ μοτοσυκλέτες βρήκαν το δρόμο τους προς στο νέο TMAX, μια πρωτιά για σκούτερ της Yamaha. Οι νέες δαγκάνες με τα 4 αντικρυστά έμβολα ενεργούν πάνω στους (δύο) πλευστούς δίσκους, διαμέτρου 267 mm.



Μια ακόμα καινοτομία του Yamaha TMAX 530 του 2015 είναι η εκκίνηση με Smartkey (που καταργεί τη χρήση του παραδοσιακού κλειδιού), η παροχή ρεύματος 12 V, για κινητά και άλλες συσκευές, όπως και δύο αναλογικά όργανα (στροφόμετρο, κοντέρ) με μαύρο φόντο και κόκκινο φως. Επίσης καταργήθηκε και το φωτάκι που βρισκόταν στο ρύγχος.

Το νέο Yamaha TMAX 2015 θα διατίθεται σε χρωματισμούς Ασημί ματ, Άσπρο γυαλιστερό και Γκρι ματ.





Το Yamaha TMAX Iron Max 2015 έχει τροχούς βαμμένους μαύρο ματ με σιρίτια μεταλλικά γκρι. Το νέο ανεστραμμένο πιρούνι έχει ανοδιωμένα στελέχη σε χρυσό χρώμα.

Η σέλα έχει εμφανείς ραφές και δάπεδο με αλουμινένια καλύμματα με το λογότυπο Iron Max. Στα αξεσουάρ υπάρχει και το τελικό εξάτμισης της Akrapovic από τιτάνιο με φινίρισμα μαύρο ματ.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου