Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Washington Post: «H Iταλία και όχι η Ελλάδα είναι η πραγματική ωρολογιακή βόμβα της Ευρώπης»




Η αμερικανική εφημερίδα «Washington Post» αναφέρει σε άρθρο της που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, ότι «H Iταλία και όχι η Ελλάδα είναι η πραγματική ωρολογιακή βόμβα της Ευρώπης» και εξηγεί:

«Από τότε που δημιουργήθηκε το ευρώ, πριν από δεκαέξι χρόνια, η ιταλική οικονομία σημείωσε άνοδο, μόλις του 4%, με επίδοση χειρότερη από εκείνην της Ελλάδας».

Ακόμη στο άρθρο αναφέρεται ότι «Τα προβλήματα αφορούν την προσφορά και τη ζήτηση, είναι πολύ δύσκολο να ανοίξεις μια καινούρια επιχείρηση, πολύ δύσκολο να την ενισχύσεις αλλά και να απολύσεις προσωπικό. Κάτι που κάνει την οικονομία δυσλειτουργική σε ευνοϊκές περιόδους και καταδικασμένη σε εξαφάνιση όταν υπάρχει κρίση».

Στην συνέχεια η εφημερίδα προχωρεί στην εξής ανάλυση: «Πορτογαλία και Ελλάδα έχουν πολλά χρέη και εντάχθηκαν σε προγράμματα διάσωσης, αλλά, αν μη τι άλλο, άρχισαν να ανακάμπτουν και είναι οικονομίες μικρών διαστάσεων, κάτι που επιτρέπει στην Ευρώπη να αναβάλλει τη λύση του προβλήματος» και επισημαίνει:

«Η Ιταλία, όμως, δεν παρουσιάζει ενδείξεις ανάκαμψης και το χρέος της είναι υπερβολικά υψηλό για να μπορέσει να αγνοηθεί, κάτι που σημαίνει ότι η χώρα αυτή πρέπει να αρχίσει να αναπτύσσεται περισσότερο και όχι μόνον κατά 0,25% τον χρόνο».

Την ίδια ώρα, οι Ιταλοί κυβερνητικοί ιθύνοντες, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον υπουργό Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, τονίζουν ότι το δημόσιο χρέος είναι απόλυτα διαχειρίσιμο και ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.


Πηγή : star.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου