Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Εγκληματίες κυνηγοί παρατάνε δεμένα κυνηγόσκυλα στα βουνά για να πεθάνουν μετά το τέλος του κυνηγιού. (VIDEO)



του Γιάννη Αθανασίου

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για ειδήσεις, έπεσα επάνω σε video της Ζωοφιλικής ένωσης Ηλιούπολης που έδειχνε την εγκληματική πράξη ενός κακοποιού κυνηγού που άφησε το κυνηγόσκυλο του αφού του είχε κάνει την βρώμικη δουλειά παρατημένο στο βουνό και δεμένο να πεθάνει αβοήθητο από την πείνα και την δίψα η από κάποιο άγριο ζώο.

Αυτή η εγκληματική ενέργεια έγινε στα τέλη της Κυνηγετικής περιόδου και όταν το κυνηγόσκυλο δεν ήταν πλέον χρήσιμο στον κακοποιό κυνηγό.

Το συγκεκριμένο Πόιντερ ήταν τυχερό μέσα στην ατυχία του διότι γλίτωσε από τον κακοποιό κυνηγό και τώρα ζει μια όμορφη ζωή γεμάτη αγάπη μακριά από εγκληματίες.

Έψαξα έμαθα και αυτή η περίπτωση δεν είναι η μοναδική, είναι αρκετοί οι εγκληματίες κυνηγοί και όχι ευτυχώς η πλειοψηφία που δεν αγαπάνε τα κυνηγόσκυλα τους και τα παρατάνε για να πεθάνουν.

Μία λύση θα ήταν υποχρεωτικά να τσιπάρονται τα κυνηγόσκυλα με την επιμέλεια των κυνηγετικών συλλόγων με στοιχεία των ιδιοκτητών όνομα, διεύθυνση κτλπ, αλλιώς η συμμετοχή τους στο κυνήγι θα είναι παράνομη από τους κυνηγούς και οι οποίοι θα έρχονται αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα και έτσι θα αποτραπούν τέτοιες εγκληματικές ενέργειες από κακοποιούς τους είδους γιατί εκτός από το πρόστιμο που φτάνει στην κακοποίηση τα 30.000€ θα αντιμετωπίζουν και ποινές φυλάκισης άρα και αφαίρεση άδειας κυνηγού.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου