Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕΣΩ TWITTER Ο Σταθάκης διαψεύδει δημοσίευμα της WSJ για ρευστότητα


Ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών Τουρισμού και Ναυτιλίας Γιώργος Σταθάκης διέψευσε αργά το βράδυ μέσω twitter, ότι στη συνέντευξη προς τους δημοσιογράφους της Wall Street Journal αναφέρθηκε σε πρόβλημα ρευστότητας που θα αντιμετωπίσει το ελληνικό Δημόσιο τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση στο twitter έχει ως εξής: Στη συνέντευξη προς τους δημοσιογράφους της Wall Street Journal σε καμία περίπτωση δεν μίλησα για πρόβλημα ρευστότητας που θα αντιμετωπίσει το ελληνικό Δημόσιο τον Μάρτιο. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι προγραμματικές δηλώσεις που θα παρουσιάσουμε στη Βουλή περιγράφουν το σχέδιο που θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα, εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες ταμειακές ροές. Δεν θα προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα μέχρι το καλοκαίρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας».

Σε χθεσινό άρθρο της στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα, η εφημερίδα Wall Street Journal μετέδωσε ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας τον Μάρτιο, αν δεν ανακάμψουν τα φορολογικά έσοδα, που έχουν υποχωρήσει 7% ή 1,5 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο.

«Εάν η Γερμανία και οι άλλες κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν μαλακώσουν τη θέση τους σχετικά με την παροχή χρηματοδότησης-γέφυρα, η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα χρεοκοπήσει για 5 δισ. ευρώ», φέρεται να δήλωσε ο κ. Σταθάκης.


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου