Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ν.Δ.: Ανοιχτός εμπαιγμός αν δεν έρθει η συμφωνία στη Βουλή



Κάλεσμα στην κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή τη συμφωνία με τους εταίρους απευθύνει ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατό άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια να ψηφίζουν την επέκταση της βοήθειας προς την Ελλάδα και το ελληνικό να στερείται από αυτό το δικαίωμα, επειδή «ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τους βουλευτές του».

«Δεν θα τους αφήσουμε να γελοιοποιήσουν τη Δημοκρατία μας. Ούτε να απαξιώσουν τη Βουλή των Ελλήνων», σημειώνει ο κ. Καραγκούνης, συμπληρώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φοβάται ότι πολλοί βουλευτές του δεν θα ψηφίσουν την απόφαση που μέχρι χθες πανηγύριζε, αλλά τον καλεί να μην ανησυχεί, καθώς η Ν.Δ. θα την ψηφίσει.

«Είναι πια σαφές ότι η συμφωνία είναι χειρότερη από τη δική μας, αφού εμείς ετοιμάζαμε την πλήρη έξοδο από το μνημόνιο, αλλά εδώ που έφερε τα πράγματα, δεν θα αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. χαρακτηρίζει τη συμφωνία τετράμηνη επέκταση του προγράμματος βοήθειας και υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια απόφαση που περιλαμβάνει τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο.

Όπως αναφέρει, πρέπει να ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο, διότι κάθε προηγούμενη τροποποίηση είχε επίσης εγκριθεί από τη Βουλή, και τον Δεκέμβριο του 2014 και τον Δεκέμβριο του 2012. Ο κ. Καραγκούντης εκτιμά ότι αν δεν συμβεί το ίδιο και αυτή τη φορά, αυτό μπορεί να δημιουργήσει ερωτηματικά και επιπλοκές στο εξωτερικό.
Ακόμη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου, η συμφωνία πρέπει να περάσει από τη Βουλή για δύο ακόμη λόγους:
         
 *  διότι η επέκταση της σύμβασης ψηφίζεται από τα άλλα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια που το προβλέπουν νομικά. Δεν μπορεί να παίρνει νομιμοποίηση από εκείνους και να μην παίρνει αντίστοιχη νομιμοποίηση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όταν την Ελλάδα πρωτίστως ενδιαφέρει και αφορά.
           
* διότι αφορά δεσμεύσεις και της Ελληνικής Πολιτείας και της Τράπεζας Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Δεν μπορεί η έγκρισή της να εξαντλείται με την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού και των δύο διοικητών (της Τράπεζας Ελλάδας και του ΤΧΣ), χωρίς η Ελληνική Βουλή να την εγκρίνει για λογαριασμό της Ελληνικής Πολιτείας.
Τέλος, ο κ. Καραγκούνης υπενθυμίζει ότι στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ «κατήγγειλε την προηγούμενη κυβέρνηση, όταν περνούσε επείγουσες αποφάσεις με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), παρά το γεγονός ότι και οι ΠΝΠ έρχονταν προς κύρωση στη Βουλή μέσα σε 40 μέρες».
«Τώρα στην πρώτη κρίσιμη απόφασή του ως κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υποστηρίζει ότι δεν θα την περάσει καθόλου από τη Βουλή. Αυτό ξεπερνά την πολιτική υποκρισία και γίνεται ανοιχτός εμπαιγμός», καταλήγει.


Πηγή : naftemporiki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου