Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Σκόπια: Παντού “κοριοί”, την ΕΣΣΔ αναβίωνε ο Γκρουέφσκι



Σοκάρουν τη διεθνή κοινή γνώμη τα καμώματα του ψευτομακεδόνα πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι, καθώς οι αποκαλύψεις για την έκταση του δικτύου παρακολούθησης κυριολεκτικά σχεδόν σε ό,τι κινείται, έχοντας φθάσει στο ασύλληπτο ρεκόρ των 20.000 ατόμων τα τελευταία χρόνια, παίρνουν διαστάσεις χιονοστιβάδας, με τη σταθερότητα του κράτους να απειλείται πλέον σοβαρά.

Όπως αποκαλύπτεται, με εντολές του πρωθυπουργού, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα τουλάχιστον 100 δημοσιογράφων και ιδιοκτητών μέσων μαζικής ενημέρωσης που ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση. Και όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις παρακολουθήσεις που αποκαλύφθηκαν το προηγούμενο διάστημα και αφορούσε τους πολιτικούς του αντιπάλους και τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης.

Και τα νέα αυτά στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης Ζόραν Ζαεφ, συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις του για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων που γινόταν εδώ και πολλά χρόνια και αφορούσαν πάνω από 20.000 άτομα στην ΠΓΔΜ. Είχαν προηγηθεί αποκαλύψεις για καταγραμμένες συνομιλίες πολιτικών, δικαστικών κλπ.

Οι παρεμβάσεις των κομματικών του Γκρουέφσκι στα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας δεν είχαν να ζηλέψουν σε τίποτα τον έλεγχο που ασκούνταν στη Σοβιετική Ένωση, ενώ δεν δίσταζαν να προβαίνουν και σε δωροδοκία δημοσιογράφων και μέσων, για να παραμένουν πιστοί στη «γραμμή Γκρουέφσκι».

«Είναι μια οδυνηρή αλήθεια για την FYROM, τώρα που μαθαίνουμε σε ποια χώρα ζούμε και με ποιον έχουμε να κάνουμε. Τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται, αποδεικνύουν ότι παρακολουθούνται όλες οι επικοινωνίες των δημοσιογράφων και των ιδιοκτητών των μέσων ενημέρωσης της χώρας, επί αρκετά χρόνια» ανέφερε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη.

Προφανώς, μόνο τυχαία δεν είναι η ακύρωση της μετάβασης του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ στις Βρυξέλλες, αφού η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και οι φιλοδοξίες της κυβέρνησης για την προώθηση της υποψηφιότητας της χώρας για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ έχουν απομακρυνθεί όσο ποτέ άλλοτε και αυτό όχι ως αποτέλεσμα των ελληνικών ενστάσεων.

Κι επειδή στη στρατηγική σκέψη της Δύσης εξακολουθεί να επικρατεί το σενάριο της διατήρησης της εδαφικής ακεραιότητας της ΠΓΔΜ, ως μοναδική λύση βλέπουν την απομάκρυνση του Γκρουέφσκι από την εξουσία.

Ο ίδιος σχεδιασμός, σύμφωνα με έγκυρους αναλυτές, περιλαμβάνει την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας του κράτους – το ιδεολόγημα του «μακεδονισμού» έχει εξελιχθεί σε μπούμερανγκ, λόγω και των αλβανικών ενστάσεων – και την ένταξη της χώρας κυρίως στο ΝΑΤΟ, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να απομακρύνουν τη Ρωσία από τα Βαλκάνια…


Πηγή : http://mignatiou.com/


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου