Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Στην Γερμανία η αναλγησία και η γκεσταπίτικες πρακτικές φτωχοποίησης του Σόιμπλε έχουν επηρεάσει εκτός από την έλληνες και το ίδιο τον λαό του.




Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Αλήθεια πώς ανεχόμασταν και ανεχόμαστε ως κυβέρνηση και λαός ένα Γερμανό πολιτικό ανθέλληνα, κακό και κομπλεξικό και δεν του έχουμε δώσει να καταλάβει ότι τα βάζει με έλληνες;

Βόλφγκανγκ Σόιπλε ένας κομπλεξικός, ένα αρπακτικό που αδιαφορεί για έναν λαό με ιστορία που περνάει δύσκολα αυτά τα τελευταία 5 χρόνια λόγω των ανεπαρκών και ανίκανων κυβερνήσεων που τον ταλαιπώρησαν γιατί δεν μπορούσαν; Δεν ήθελαν; Δεν είχαν την ικανότητα; Να διαπραγματευτούν σωστά.

Πραγματικά δεν έχω ακούσει ξανά Ευρωπαίο πολιτικό να συμπεριφέρεται με τέτοιο ανάλγητο τρόπο εναντίον ενός λαού και να μην τον σέβεται καθόλου, να μην σέβεται την ιστορία του και να εκφράζεται με τόσο άθλια και απαξιωτικά λόγια που δείχνουν το πόσο κάθαρμα και παλιάνθρωπος είναι μέσα του.

Αυτές οι γκεσταπίτικες  πρακτικές εισπρακτικών μέτρων που φέρνουν την μαζική φτώχεια και την ταπείνωση των συμπολιτών μας θεωρώ ότι έφτασαν στο τέλος τους.

Μόνο οι αξιωματικοί της Βέρμαχτ είχαν τέτοια συμπεριφορά στους λαούς που κατακτούσαν διότι τους έλεγε η ηγεσία τους ότι οι χώρες που κατακτούν είναι ιδιοκτησία της Γερμανίας και μάλλον έχει επηρεαστεί από τέτοιες άθλιες συμπεριφορές αλλιώς δεν εξηγείται.

Οι τακτικές φτωχοποίησης που προσπαθεί να επιβάλει ο Σόιμπλε έχουν κάνει κακό και στην ίδια του την χώρα γιατί όταν ένας άνθρωπος είναι κακός, δεν έχει μπέσα και αξιοπρέπεια απελευθερώνει την κακία του και μέσα και έξω από το περιβάλλον του.

Το  Ινστιτούτου Paritaetische Wohlfahrtsverband – Gesamtverband και ο Ούλριχ Σνάιντερ, στην παρουσίαση έρευνας για τη φτώχεια, στο Βερολίνο ανέφερε ότι η αύξηση της φτώχειας στην Γερμανία παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι το ποσοστό φτώχειας στη Γερμανία αυξήθηκε στο 15,5% το 2013, σε σχέση με ποσοστό 15% που καταγράφηκε για το 2012. Με βάση τα παραπάνω, συνολικά, ο αριθμός των φτωχών στη Γερμανία υπολογίζεται στα 12,5 εκατομμύρια άτομα. Σημειώνεται ότι ο πληθυσμός της χώρας φτάνει τα 80 εκατομμύρια.

Στην έκθεση που συνοδεύει τη μελέτη, σημειώνεται ότι "το 43% των μονογονεϊκών οικογενειών και σχεδόν το 60% των ανέργων έχει καταγραφεί ότι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, έχοντας κατά μέσο όρο εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εισοδήματος στη Γερμανία".

Ιδιαίτερα αυξητικές τάσεις καταγράφονται ση φτώχεια στις μεγάλες ηλικίες, αλλά και στα παιδιά. Στις μεγάλες ηλικίες, από το 2006, εμφανίζεται η μεγαλύτερη αύξηση στα επίπεδα φτώχειας, τα οποία ανεβαίνουν τέσσερις φορές γρηγορότερα από εκείνα στον συνολικό πληθυσμό, σημείωσε, σχετικά, ο Ούλριχ Σνάιντερ. Στα παιδιά δε, το ποσοστό φτώχειας έφτασε το 19,2%. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 1 στα 5 παιδιά στη Γερμανία είναι φτωχό.

Το Γερμανικό κράτος προσπαθεί να αμυνθεί από αυτές τις έρευνες αναφέροντας ότι έχει μειωθεί η ανεργία αλλά η πραγματικότητα είναι ότι πολλές θέσεις εργασίας στη Γερμανία προσφέρουν μισθούς πείνας και αυτό εξηγεί εν μέρει τον λόγο που πέφτει ο δείκτης ανεργίας αλλά η πτώση της ανεργίας από μόνη της δεν μειώνει τη φτώχεια.

Ο Ούλριχ Σνάιντερ, με το Paritaetische Wohlfahrtsverband - Gesamtverband απεύθυνε έκκληση να αυξηθεί το ύψος των κοινωνικών επιδομάτων, και των προγραμμάτων αρωγής των μακροχρόνια ανέργων και των μητέρων με μονογονικές οικογένειες αλλιώς θα πεθάνει κόσμος.

Τελικά επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο και μιλάμε για ένα επικίνδυνο πολιτικό
επιτέλους ήρθε η ώρα και κατάφεραν έλληνες πολιτικοί των οποίων δεν με ενδιαφέρει η ιδεολογία τους και το κόμμα τους παρά μόνο η εθνική προσπάθεια να τον απομονώσουν με την επιμονή τους στο άθλιο, βρώμικο και κακό κόσμο που ζει εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των τοκογλύφων που έχουν επενδύσει στην Ελλάδα νομίζοντας ότι η χώρα μας τους ανήκει και τους δημιούργησαν αυτή την εντύπωση οι προηγούμενες κυβερνήσεις με πολιτικούς που δεν δίσταζαν και δεν διστάζουν να τους ευχαριστούν κιόλας για την παρουσίας τους αδιαφορώντας για την φτωχοποίηση και την αξιοπρέπεια μας.

Δικαιολογημένα λοιπόν οι πράξεις του και τα λόγια του Σόιμπλε εναντίον της Ελλάδας έχουν προκαλέσει τον χλευασμό του από εκατομμύρια Έλληνες που τον μισούν για την άθλια και κακιά ψυχή του.

Μάλλον για το ότι υπάρχουν ακόμα τύποι σαν τον Σόιπλε στην Γερμανία και συμπεριφέρονται γκεσταπίτικα εναντίον ξένων χωρών χωρίς να έχουν πάρει μαθήματα ιστορίας  ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είχε πει  ότι « Η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε 50 χρόνια, δεν έχει σημασία να ξέρεις τον λόγο. Τον ξέρουν αυτοί»


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου