Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Α. Σαμαράς: Για τη στάση σας στην παράταση του Μνημονίου η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά





"Όποιος αγαπάει την πατρίδα του θέλει να πετύχει η νέα Κυβέρνηση. Αλλά δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο το μέλλον και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας", ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τον φόβο ότι η χώρα μπαίνει σε ασφυκτικό κλοιό οικονομικής απομόνωσης και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είχε κανένα πρόγραμμα και, παρότι βρήκε στέρεα θεμέλια από την κυβέρνηση της ΝΔ, τώρα βάζει την Ελλάδα σε μεγάλη περιπέτεια.

Όπως τόνισε, η ΝΔ θα στηρίξει κάθε πολιτική στη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν θα αφήσει την Κυβέρνηση να ρίξει την Ελλάδα στα βράχια.

«Μας κάνετε μαθήματα περί διαπραγμάτευσης χρέους. Εγκαταλείπετε το σίγουρο δρόμο και πάτε να κυνηγήσετε χίμαιρες», ανέφερε ο κ. Σαμαράς ο οποίος σχολίασε ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, καταψήφισε τα πάντα σήμερα λέει ότι το 70% ήταν σωστές μεταρρυθμίσεις.

Ξεχωριστή στιγμή ο τρόπος που ο κ. Σαμαράς σχολίασε την πρόταση για τα ομόλογα με λήξη στο διηνεκές. «Ουάου!», ήταν το επιφώνημα που δανείστηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο πρώην πρωθυπουργός αποσπώντας τα χειροκροτήματα της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

"Εμείς δεν πρόκειται να σας υπονομεύσουμε όπως κάνατε εσείς σε κάθε μας προσπάθεια. Προσέξτε μόνο γιατί εσείς θα χρεωθείτε εκλογές της δραχμής", είπε ο κ. Σαμαράς και αναρωτήθηκε αν η Κυβέρνηση το πάει στο δημοψήφισμα, λέγοντας πως «κάναμε ενάμισι χρόνο να διώξουμε το φάντασμα της δραχμής, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για δημοψήφισμα».

Είπε ακόμη πως ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας ζητάει απαντήσεις πως θα κρατηθεί η Ελλάδα στο ευρώ αν δεν πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. «Μας καλέσατε να σας στηρίξουμε. Εμείς θα το κάνουμε. Φτάνει η πυξίδα σας, να μην δείχνει τα βράχια. Υπάρχει κάτι χειρότερο και από την κωλοτούμπα. Να την πας τη χώρα κατευθείαν στα βράχια», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στα αέναα ομόλογα που ζήτησε η κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λέγοντας πως κάτι τέτοιο ήταν ένα εργαλείο των παλαιότερων αιώνων, λέγοντας με σαφή ειρωνεία "Ουάου όπως θα έλεγε ο κ. Βαρουφάκης".


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου