Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Για δεύτερη φορά Ρινγκ η τουρκική βουλή - Βουλευτές πέταξαν συνάδελφό τους από τη σκάλα!


Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν μέσα στο τουρκικό Κοινοβούλιο στην Άγκυρα - «Πέτρα του σκανδάλου» νομοσχέδιο που θέλει να περάσει ο Ερντογάν

Για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα το τουρκικό κοινοβούλιο μετατράπηκε σε ρινγκ. Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» (ΑΚΡ), ήρθαν στα χέρια με βουλευτές της αντιπολίτευσης...

Αιτία ο «συνήθης ύποπτος», πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το νομοσχέδιο που θέλει να περάσει στη βουλή σύμφωνα με το οποίο η αστυνομία θα έχει περισσότερες εξουσίες κατά των διαδηλωτών.


Το επεισόδιο συνέβη την Πέμπτη, όταν άρχισε η συζήτηση για το επίμαχο νομοσχέδιο με βουλευτές συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης να διαφωνούν για το θέμα επί τρεις ώρες, αλλά πολύ γρήγορα τα λόγια έδωσαν τη θέση τους σε γροθιές και κλωτσιές και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος πέταξαν από τις σκάλες του κοινοβουλίου βουλευτή της αντιπολίτευσης, ο οποίος ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.


Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για το νομοσχέδιο και ισχυρίστηκαν ότι ο πρόεδρος Ερντογάν έχει στόχο να δημιουργήσει ένα αστυνομικό κράτος ενώ παράλληλα υποστήριξαν ότι το νομοσχέδιο αντίκειται στους εσωτερικούς κανονισμούς της βουλής και στο σύνταγμα της χώρας.

Σε παρόμοιο επεισόδιο του τουρκικού κοινοβουλίου στις 17 Φεβρουαρίου τραυματίστηκαν πέντε άτομα, όλοι βουλευτές της αντιπολίτευσης, τα δύο από αυτά στο κεφάλι, με χτυπήματα από το σφυρί του προέδρου του σώματος, πριν από την προγραμματισμένη συζήτηση για το ίδιο αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου