Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ενας στους δύο Αμερικανούς λέει «ναι» σε πόλεμο σε Ιράκ και Συρία




Διχασμένη φαίνεται να είναι κοινή γνώμη στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με το ενδεχόμενο η κυβέρνηση Ομπάμα να στείλει «μπότες» στο Ιράκ και στη Συρία, προκειμένου να καταπολεμήσει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως κατέδειξε έρευνα του Ινστιτούτου Pew Research, σχεδόν ένας στους δυο Αμερικανούς,47%, τάσσεται υπέρ της αποστολής χερσαίων στρατευμάτων, για την ουσιαστική αντιμετώπιση του ακραίου φονταμενταλισμού.

Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, το αντίστοιχο ποσοστό, βρισκόταν στο 39%.

Στον αντίποδα, 49% των Αμερικανών (ποσοστό μειωμένο κατά 6 μονάδες σε σχέση με την έρευνα του Οκτωβρίου), είναι αντίθετο στην αποστολή Αμερικανών πεζοναυτών σε Ιράκ και Συρία, καθώς θεωρεί ότι η χρήση στρατιωτικής ισχύος εκθρέφει το μίσος κι αυτό με τη σειρά του, ενισχύει την τρομοκρατία.

Η έρευνα κατέδειξε επίσης ότι ένα 70% των Αμερικανών υποστηρίζει την πολιτική της Ουάσιγκτον να μην πληρώνει λύτρα σε απαγωγείς για την απελευθέρωση ομήρων και μόλις ένα 25% τάσσεται κατά.

Οι απόψεις σχετικά με τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, διαφέρουν βάσει του πολιτικού κόμματος, ακόμη και βάσει του φύλου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι λένε «ναι» στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών σε ένα ποσοστό 70%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους κόλπους των Δημοκρατικών φθάνει το 58%. Θετικότεροι στον πόλεμο είναι οι άνδρες κατά 70%, από ό, τι οι γυναίκες που τον εγκρίνουν σε ποσοστό 56%.

Στην έρευνα που διεξήχθη από τις 18 έως τις 22 Φεβρουαρίου,πήραν μέρος 1.504 ενήλικες στις ΗΠΑ.





Πηγή: iefimerida.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου