Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Θεοδωράκης: «Ο Τσίπρας συνεργάστηκε με Καμμένο επειδή του έδωσε λευκή επιταγή»




Επικριτικός ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε από τις Βρυξέλλες ότι το κόμμα του στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις θα είναι «στο πλευρό του Τσίπρα», αλλά δεν θα ενισχύσει όσους θέλουν να πάνε την Ελλάδα πίσω

Το Βερολίνο και η Ρώμη είναι οι επόμενοι σταθμοί της ευρωπαϊκής περιοδείας του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος τις δύο προηγούμενες ημέρες είχε στις Βρυξέλλες συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες της Ευρώπης.


Ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε το πρωί της Τετάρτης στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία ανήκει το κόμμα του και απάντησε για περισσότερο από μια ώρα σε ερωτήματα των σοσιαλδημοκρατών ευρωβουλευτών για την κατάσταση στην Ελλάδα, τους λόγους που οδήγησαν στην κρίση και τις προσπάθειες εξόδου από αυτήν.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στις απαντήσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «στην Ελλάδα έχουμε ένα πρόβλημα με τις λέξεις, πιθανότατα κάποιοι να εννοούν μεταρρυθμίσεις την οπισθοδρόμηση. Εμείς στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις θα είμαστε στο πλευρό του Τσίπρα. Δεν θα ενισχύσουμε αυτούς που θέλουν να πάνε την Ελλάδα πίσω».

«Οι πρώτες αποφάσεις για την παιδεία δεν είναι μεταρρύθμιση είναι οπισθοδρόμηση», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι σε ζητήματα πραγματικής σύγκρουσης, όπως για παράδειγμα η φοροδιαφυγή και ο περιορισμός της διαφθοράς, Το Ποτάμι θα δώσει θετική ψήφο στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις γιατί ο Αλέξης Τσίπρας συνεργάζεται με ένα ακροδεξιό κόμμα, όπως αποκάλεσαν τους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Αυτή είναι απάντηση που πρέπει να δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και όχι εγώ», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Ίσως η απάντηση βρίσκεται σε αυτό που είπε ο Βαρουφάκης στο BBC ότι με το Ποτάμι θα έπρεπε να διαπραγματευτούμε ενώ από τον Καμμένο πήραμε λευκή επιταγή», κατέληξε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού συναντήθηκε το βράδυ της Τρίτης με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών της Ευρώπης, Γκι Φέρχοφσταντ, ενώ την Τετάρτη είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, με τον οποίο συζήτησαν τόσο για την τελευταία συμφωνία της Ελλάδας στο Eurogroup όσο και για τις μεταρρυθμίσεις που θεωρεί απαραίτητο η Ευρώπη ότι πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα.
Tο βράδυ της Τετάρτης είχε συνάντηση με το Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις σημαντικές αρμοδιότητες του Επιτρόπου, όπως αυτές απορρέουν από το ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης.

Από τις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής του Ποταμιού ταξίδεψε στο Βερολίνο, όπου Πέμπτη, θα έχει συνάντηση με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Συνεχίζοντας την περιοδεία του, το πρωί της Παρασκευής θα μεταβεί στη Ρώμη, όπου θα συναντηθεί με ανώτατα στελέχη του κόμματος του Ματέο Ρέντσι (Ιταλικό Δημοκρατικό Κόμμα) και συγκεκριμένα με τους Lorenzo Guerini, αναπληρωτή γραμματέα, Roberto Speranza, πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας, Enzo Amendola, γραμματέα διεθνών υποθέσεων, Francesca D’Ulisse, συντονιστή διεθνών σχέσεων και Luciano Vecchi, υπεύθυνο ευρωπαϊκού γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου