Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Η βόμβα του δηλητηριασμένου κατασκόπου: "Ο Πούτιν είναι ο παιδεραστής του Κρεμλίνου"



Μήνες πριν από τον θάνατό του, ο Αλεξάντερ Λιτβινένκο κατηγόρησε ανοιχτά με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Ρώσος αντιφρονών πόσταρε ένα άρθρο στο blog του με τίτλο "Ο παιδεραστής του Κρεμλίνου" μετά από την κίνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν να σηκώσει τη μπλούζα ενός μικρού αγοριού και να το φιλήσει στην κοιλιά.

"Ο κόσμος είναι συγκλονισμένος. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο Ρώσος πρόεδρος έκανε ένα τόσο παράξενο πράγμα όπως το να φιλήσει στην κοιλιά ένα άγνωστο μικρό αγόρι", σημείωνε ο κατάσκοπος που δηλητηριάστηκε από ακτινοβολία.


Μιλώντας για τον θάνατο του συζύγου της, η χήρα του Λιτβινένκο Μαρία σημείωσε πως το άρθρο είχε γραφτεί το 2006 μετά από την ομολογουμένως περίεργη ενέργεια του Ρώσου προέδρου.

"Δεν έχετε ιδέα αν ο ισχυρισμός του είναι αληθινός" τη ρώτησε ο Robin Tam QC για να απαντήσει πως πράγματι δεν γνωρίζει.

Ανέφερε πως ο ισχυρισμός του σε ένα δημόσιο φόρουμ δεν είναι ο τρόπος για να γίνεις φίλος με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ενώ επέμεινε ότι δεν είχε εργαστεί για τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες όσο ζούσε στη Ρωσία, σημείωσε ότι του έδιναν 2.000 λίρες μηνιαίς αφότου διεκδίκησε πολιτικό άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

"Δεν γνωρίζω" ήταν η απάντησή της όταν ρωτήθηκε αν έδωσε στην MI6 τα ονόματα Ρώσων πρακτόρων, σημειώνοντας πως είχε γράψει μια σειρά βιβλίων για τον Πούτιν και τη διαφθορά στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Είχε ισχυριστεί πως οι μυστικές υπηρεσίες είχαν σχεδιάσει τις επιθέσει σε ρωσικά διαμερίσματα το 1999 που στοίχισαν τις ζωές σε 293 ανθρώπους και οδήγησαν στον δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας.

Ο πρώην πράκτορας της KGB πέθανε στα 43 του χρόνια τον Νοέμβριο του 2006, τρεις εβδομάδες μετά την κατανάλωση τσαγιού που περιείχε ραδιενεργό πολώνιο.

Ως βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του έχουν χαρακτηριστεί οι πρώην σωματοφύλακες της KGB Αντρέι Λουγκοβόι και Ντμίτρι Κοβτούν που αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή και παραμένουν στη Ρωσία.



Πηγή: Dailymail, newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου